9.6 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024 - 0:19
No menu items!

Bavareză de zmeură

spot_img

Cu un gust rafinat şi delicat, zmeura este o sursă puternică de vitamine, minerale şi antioxidanţi, cu reale beneficii pentru întregul organism. De aceea, în această săptămână, vă recomandăm un desert plin de sănătate, care poate înlocui cu succes chiar și micul dejun.

image010

Ingrediente:

  • 400 gr zmeură,
  • 300 gr smântână lichidă,
  • 150 gr zahăr,
  • 2 plicuri gelatină,
  • 30 ml lapte.

 Mod de preparare:

Zmeura se spală și se lasă la scurs.

bavareza_zmeura

Cu ajutorul unui blender sau al unui robot de bucătărie, zmeura se pasează și se amestecă cu zahărul.

bavareza_zmeura1

Se dă în clocot, la foc mic, pentru 10 minute. Între timp, se înmoaie 1 plic de gelatină în 50 de mililitri de apă. După ce s-a hidratat, se adaugă peste sosul de zmeură, fierbinte, nu clocotit. Se amestecă bine și se lasă la rece.

Smântâna  lichidă se bate spumă cu mixerul. Al doilea plic de gelatină se înmoaie în 50 de mililitri de apă, iar după ce se hidratează se amestecă cu laptele fierbinte, nu clocotit. Se lasă să se răcească și se adaugă peste frișcă. Sosul de zmeură format, se amestecă cu frișca lichidă.

bavareza_zmeura2

Crema formată se toarnă într-o formă tapetată cu folie alimentară și se dă la rece pentru cel puțin 3 ore. Înainte de a se servi, se înmoaie forma în apă caldă și se răstoarnă pe un platou.

bavareza_zmeura3

Savurați cu plăcere!

Nicoleta Popa