19.6 C
București
luni, 27 mai 2024 - 19:29
No menu items!

MOL România construieşte un terminal de GPL în Bihor, după o investiție de 2,3 mil. €

spot_img

MOL România, filiala locală a grupului ungar MOL, a anunțat că este în curs de finalizare a lucrărilor de construcţie a unui terminal de GPL (gaz petrolier lichefiat) la Tileagd, în judeţul Bihor. Investiţia are o valoare de peste 2,3 milioane de euro.

”Terminalul, care va deveni complet operaţional în a doua jumătate a acestui an, va fi dotat cu 4 rezervoare cu o capacitate totală de 600 de metri cubi, fiind prima investiţie din domeniul GPL realizată de MOL în România. Proiectul va completa baza de active pe care MOL o deţine deja la Tileagd, acolo unde din vara anului 1999 funcţionează un depozit de produse petroliere. În acest moment, depozitul de la Tileagd este operat de 20 de angajaţi”, potrivit unui comunicat al companiei.

Acesta este primul terminal de GPL pe care MOL îl construieşte în România.

MOL România mai administrează o unitate de stocare a produselor petroliere la Giurgiu. Depozitul de la Giurgiu, care are acces direct la transportul fluvial pe Dunăre, a fost pus în funcţiune în primăvara anului 2013 şi este operat de 14 angajaţi. Grupul MOL are o reţea de aproximativ 2.000 de benzinării în Europa Centrală şi de Sud-Est, în 10 țări, din care peste 200 în România.

V.B.