9.9 C
București
duminică, 25 septembrie 2022 - 5:26
No menu items!

Fostul consilier al lui Robert Cazanciuc, ofițer SRI, a vizitat arhiva SIPA. Cazanciuc: Trebuia schimbat un bec

spot_img

Lista cu persoanele care au intrat în arhiva SIPA, publicată, joi, de Ministerul Justiției, cuprinde și numele unui fost consilier al fostului ministru Robert Cazanciuc, Flroian Teodor Andronache.

Potrivit luju.ro, Florian Andronache a fost ofițer SRI, fiind detașat în calitate de consilier la Ministerul Justiției de la UM 0735 Ploiești, adică Direcția Județeană de Informații Prahova, structura teritorială a SRI.

Potrivit sursei citate, prezenţa ofiţerului SRI Andronache printre cei care au intrat în arhiva SIPA a fost observată de judecătoarea Dana Girbovan, preşedinta Uniunii Naţionale a Judecătorilor din România.

Sursele luju.ro au pus la dispoziție și o fotografie cu cei doi, însoțită de o adnotare. „Fotografia este făcută la înmormântarea tatălui lui Nitu Tiberiu. Primii doi – nașu’ şi finu’ – s-au cunoscut în liceu (liceul 1 Mai Ploieşti, acolo unde mama lui Andronache era secretara) şi au rămas prieteni în continuare. În prima căsătorie, Andronache Florian l-a avut ca nas pe Doru Viorel Ursu, fosta soţie este Andronache Cristina – fosta consilieră a directorului SRI, Costin Georgescu, fostă administrator judiciară a clubului de fotbal Rapid Bucureşti. Cea de-a doua soţie, după ce a lucrat ca juristă în Prefectura Prahova, odată cu avansarea nașului la MJ, a fost mutată la ANAF Prahova, tot ca juristă”.

Senatorul PSD Robert Cazanciuc a explicat că prezența ofițerului SRI în sediul Administrației Naționale a Penitenciarelor, unde se afla arhiva SIPA, a fost motivată de o procedură tehnico-administrativă. „În incinta ANP avea acces doar comisia stabilită prin ordin al ministrului. Din comisie a făcut parte și Florian Andronache, iar motivul a fost schimbarea unui bec pe holul unde se aflau camerele ce conțineau arhiva”.

Andrei Tudor