Moarte suspectă în dosarul CNSAS. Legătura cu fostul președinte Traian Băsescu (“Esențial”, Antena 3)

Dezvăluiri cutremurătoare au fost făcute, vineri, în emisiunea “Esențial” de la Antena 3, realizată de jurnalista Ana Maria Roman. Angajata Consiliului Național de Studiere a Arhivelor Securității (CNSAS) care a avut în lucru dosarul fostului președinte Traian Băsescu s-a sinucis în timp ce lucra la anchetă. 

Dosarul a fost închis cu decizie de necolaborare la scurt timp după moartea femeii, iar şefa acesteia a fost premiată de Grupul de Dialog Social, pe atunci ONG-ul favorit al lui Traian Băsescu. Jurnalista Ana Maria Roman a prezentat și cum s-au succedat evenimentele în acest caz:

  • Astfel, în 2012, CNSAS a deschis dosarul de verificare pentru fostul președinte Traian Băsescu la solicitarea ziarului RING.
  • Dosarul i-a fost atribuit apoi Iulianei Mărgirescu, funcționar în cadrul Departamentului Investigații al CNSAS de către directorul acestui departament, Germina Nagâț. 
  • Iuliana Măgirescu descoperă documente care demonstrează că Traian Băsescu a colaborat cu Securitatea. 
  • În data de 13 iulie, cu trei zile înaintea zilei sale de naștere, Iuliana Măgirescu se aruncă de la etajul nouă al unui bloc din Sectorul 6.
  • Pe 16 octombrie 2013, Direcția de Investigații redactează o notă de necolaborare pentru Traian Băsescu, iar câteva luni mai târziu, în 2014,  Germina Nagâț este premiată de GDS pentru activitatea din 2013. 
  • După premierea doamnei Nagâț, istoricul Marius Oprea demisionează din GDS. Motivul: Germina Nagâț l-ar fi turnat la UASCR. Oprea propune ironic ca Train Băsescu să-l înlocuiască în organizație. Marius Oprea a transmis și o scrisoare publică în acest sens. 

 

 

 

NICIUN COMENTARIU