15 C
București
joi, 30 mai 2024 - 4:09
No menu items!

Moarte suspectă în dosarul CNSAS. Legătura cu fostul președinte Traian Băsescu („Esențial”, Antena 3)

spot_img

Dezvăluiri cutremurătoare au fost făcute, vineri, în emisiunea „Esențial” de la Antena 3, realizată de jurnalista Ana Maria Roman. Angajata Consiliului Național de Studiere a Arhivelor Securității (CNSAS) care a avut în lucru dosarul fostului președinte Traian Băsescu s-a sinucis în timp ce lucra la anchetă. 

Dosarul a fost închis cu decizie de necolaborare la scurt timp după moartea femeii, iar şefa acesteia a fost premiată de Grupul de Dialog Social, pe atunci ONG-ul favorit al lui Traian Băsescu. Jurnalista Ana Maria Roman a prezentat și cum s-au succedat evenimentele în acest caz:

  • Astfel, în 2012, CNSAS a deschis dosarul de verificare pentru fostul președinte Traian Băsescu la solicitarea ziarului RING.
  • Dosarul i-a fost atribuit apoi Iulianei Mărgirescu, funcționar în cadrul Departamentului Investigații al CNSAS de către directorul acestui departament, Germina Nagâț. 
  • Iuliana Măgirescu descoperă documente care demonstrează că Traian Băsescu a colaborat cu Securitatea. 
  • În data de 13 iulie, cu trei zile înaintea zilei sale de naștere, Iuliana Măgirescu se aruncă de la etajul nouă al unui bloc din Sectorul 6.
  • Pe 16 octombrie 2013, Direcția de Investigații redactează o notă de necolaborare pentru Traian Băsescu, iar câteva luni mai târziu, în 2014,  Germina Nagâț este premiată de GDS pentru activitatea din 2013. 
  • După premierea doamnei Nagâț, istoricul Marius Oprea demisionează din GDS. Motivul: Germina Nagâț l-ar fi turnat la UASCR. Oprea propune ironic ca Train Băsescu să-l înlocuiască în organizație. Marius Oprea a transmis și o scrisoare publică în acest sens.