24.1 C
București
duminică, 26 mai 2024 - 12:33
No menu items!

Mircea Băsescu a ajuns la DNA

spot_img

Fratele președintelui este audiat de procurorii DNA în dosarul de trafic de influență, deschis în baza denunțului făcut de Florin Anghel, fiul lui Bercea Mondial

Basescu Mircea_SZ

Mircea Băsescu, fratele președintelui Traian Băsescu, s-a prezentat, joi seara, la Direcția Națională Anticorupție (DNA) pentru a fi audiat de procurori, în calitate de suspect, în dosarul de trafic de influență deschis în baza denunțului depus de Florin Anghel, fiul interlopului Sandu Anghel, mai cunoscut drept Bercea Mondial.

Mircea Băsescu a ajuns în fața anchetatorilor la nici 20 de ore de la momentul la care înregistrările audio-video  – potrivit cărora acesta admite că a primit bani de la Florin Anghel căruia îi promitea că-l va ajuta pe tatăl său să scape de închisoare  – au fost făcute publice.

Fratele șefului statului a fost citat telefonic, pentru a se prezenta audieri la DNA – Structura Centrală, joi dimineața, potrivit propriilor declarații.

Mircea Băsescu şi-a făcut drum cu greu spre intrarea în sediul DNA, în condiţiile în care a fost aşteptat de zeci de reporteri şi cameramani.

Măi, oameni buni, daţi-o-ncolo de treabă…„, le-a spus Mircea Băsescu jurnaliştilor care au aglomerat drumul de la parcare la intrarea în DNA. El nu a răspuns întrebărilor jurnaliştilor, singurul comentariu fiind legat de afirmaţiile lui Bercea Mondial: „E treaba lui Bercea ce spune„.

Tot joi au fost audiați în acest dosar Sandu Anghel (Bercea Mondial), soția acestuia, fiul acestuia, Florin Anghel (denunțător) și Marian Căpățână – cel care a intermediat întâlnirile și traseul banilor între Mircea Băsescu și familia Anghel.

Vom reveni cu detalii.