19.7 C
București
sâmbătă, 25 septembrie 2021 - 21:50

Ministrul Sănătății îi îndeamnă pe părinţi să ceară şcolilor situaţia profesorilor vaccinați și nevaccinaţi

spot_img

Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, a declarat că părinţii ar trebui să solicite şcolilor situaţia personalului vaccinat şi nevaccinat, fiind ”îngrijorător” faptul că multe cadre didactice încă nu s-au imunizat.

„Cred că părinții ar trebui să ceară școlilor situația profesorilor vaccinați și nevaccinați, ca să fie o chestiune transparentă și pentru ca și școlile să promoveze mai activ vaccinarea în rândul cadrelor didactice”, a răspuns Ioana Mihăilă, luni, la Digi24, întrebată dacă părinții ar avea dreptul să se împotrivească intrării la ore a acelor cadre didactice care nu sunt vaccinate.

Și asta în condițiile în care peste 185.000 de angajați din sistemul de învățământ din România, dintr-un total de peste 300.000, s-au vaccinat până în prezent.

„Profesorii, la fel ca personalul medico-sanitar, ar trebui să fie printre vectorii care transmit și educă populația spre vaccinare și atunci, da, este trist și îngrijorător că acești potențiali vectori nu au ales ce era bine pentru ei în primul rând, și anume să se protejeze prin vaccinare, și ce e bine pentru cei pe care îi învață și îi îngrijesc”, a spus Ioana Mihăilă.

                                                                                                                  Adina Silav