18.9 C
București
duminică, 14 aprilie 2024 - 1:12
No menu items!

Ministrul Sănătăţii, după incendiul de la Ploiești:”Avem o suprasolicitare a sistemului medical românesc”

spot_img

Ministrul interimar al Sănătăţii, Cseke Attila, declarat, joi, că nu se poate pronunţa cu privire la incendiul izbucnit la Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean Ploieşti înainte ca specialiştii să anunţe cauza incendiului, însă este clar că există o suprasolicitare a sistemului medical românesc.

„Trebuie să aşteptăm cauza incendiului. Nu ar fi corect nici din partea ministrului Sănătăţii, nici din partea altor autorităţi ale statului să dea o cauzalitate posibilă la acest incendiu. Atâta timp cât nu ştim cauza incendiului, atâta timp cât specialiştii nu au spus ce s-a întâmplat, orice soluţie sau orice rezultat pe care ne-am dori să îl spunem, nu ar fi corect. Ceea ce ştim astăzi – şi nu ştim de azi dimineaţă, de la acest incendiu, ci ştim din săptămânile în care suntem – este aceea că avem o suprasolicitare a sistemului medical românesc. Din păcate, nu e ceva nou, din păcate va mai ţine, pentru că valul pandemic mai ţine. Şi încă o dată, atâta timp cât cauza incendiului nu e stabilită, care poate fi o cauză obiectivă, legat de ceva care nu are o tangenţă cu persoane, dar poate fi şi o cauză subiectivă, ar fi nedorit şi incorect faţă de toţi să stabilim noi, în această dimineaţă, o cauză”, a spus ministrul interimar al Sănătăţii.

Conform acestuia, personalul medical a încercat să stingă incendiul, care a fost lichidat după sosirea echipajelor de pompieri. 

„Din informaţiile noastre, infirmiera, care are şi arsuri şi a fost transferată la Spitalul Floreasca, a încercat să intervină în momentul în care s-a aprins focul şi combinezonul i-a luat foc. Colegii au stins focul, dar a suferit arsuri”, a mai afirmat ministrul.

                                                                                                                  Adina Silav