6.5 C
București
luni, 4 martie 2024 - 1:37
No menu items!

Ministrul Mediului despre situația de la Petromidia:”Situația este gravă. Există în continuare pericol de explozie!”

spot_img

Populaţia din zona Năvodari, Corbu, dar şi turiştii aflaţi pe litoral în zona Mamaia şi Mamaia Nord au fost sfătuiţi să evite zona Petromidia pe o distanţă de 1 kilometru, să rămână în locuinţe cu geamurile închise şi să nu se expună la noxe. Explozia urmată de un incendiu uriaș a avut loc vineri, în jurul orei 12.30.  Ministrul Mediului face apel la populație și spune că „Situația este gravă”.

Tanczos Barna, ministrul Mediului, a declarat că situaţia este gravă. „ISU se concentrează pe stingerea incendiului. Accesul este restricţionat, limitat, nici comisarii GNM nu au acces în zonă, există în continuare pericol de explozie”, a declarat, vineri, Barna

Ministrul a mai precizat că impactul asupra mediului va fi major.

”Impactul asupra mediului va fi major, din primele evaluări făcute de ANM, norul de fum nu se deplasează spre ţărm, se deplasează spre mare. Avem la faţa locului laboratorul mobil”, a mai transmis ministrul.

ANM a transmis o informare privind norul de fum de la Petromidia. Acesta se deplasează către mare. Turiștii și localnicii au fost avertizați printr-un nou mesaj Ro-Alert.