23 C
București
duminică, 26 mai 2024 - 23:30
No menu items!

Ministrul Stelian Ion a plecat din nou cu coada-ntre picioare de la ședința coaliției – SIIJ nu s-a desființat. Dan Barna: „A fost un moment hazliu”

spot_img

Ministrul Justiției Stelian Ion a plecat, a nu se știe câta oraă, dezamăgit de la ședința coaliției, unde ar fi trebuit să se discute din nou desființarea Secției Speciale de Investigare a magistraților (SIIJ), pe care formațiunea din care face parte, USR PLUS, și-o dorește atât de tare, încât amenință mereu că iese de la guvernare dacă nu va fi adoptată. Numai că șeful său, Dan Barna, în loc să se enerveze așacum a făcut în weekend, în fața membrilor partidului său, a povestit amuzat „momentul hazliu”.

Stelian Ion a venit plin de speranță la ședința coaliției de luni, deoarece și premierul Florin Cîțu a promis că varianta USR PLUS va fi discutată cu prioritate.

„Am venit cu o soluție de desființare a SIIJ, amendamentele USR PLUS vor fi dezbătute și vrem să adoptăm acest proiect”, a subliniat prim-ministrul la sosirea la ședință.

Ce s-a întâmplat în ședință însă, pentru că proiectul iarăși a fost amânat, ne-a spus Dan Barna, șeful de partid al ministrului Stelian Ion.

„A fost un moment hazliu pentru că PNL ne-a spus că ar avea o soluție, dar nu ne-au zis care este. O să vedem săptămâna viitoare dacă putem elim această buturugă mică ce se face din ce în ce mai mare. A fost așa… 20 – 30 de minute de discutat quiz-uri de tabără: trebuie să respectăm Comisia de la Veneția, ok. Care ar fi varianta? Păi s-a respectat varianta Comisiei, păi cum? Păi să respectăm Comisia de la Veneția. Chiar a fost un moment comic. Recomandarea Comisiei de la Veneția spune că desființarea SIIJ e varianta firească”, a povestit Dan Barna.

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, prezent la aceeași ședință, a declarat că soluția este „așteptată” tot de la ministerul condus de Stelian Ion.

„Se așteaptă o soluție de la ministerul Justiției. Suntem deschiși dacă există o soluție mai bună decât a noastră. Vrem să desființăm SIIJ, dar și cum putem garanta independența magistraților, și cum putem rezolva problemele respective ale magistraților”, a subliniat șeful UDMR.

Marilena Nedelcu