Ministrul finanțelor, Ionuț Mișa, a demisionat

Ministrul finanțelor, Ionuț Mișa, a demisionat, la numai câteva zile după numirea sa în această funcție și după depunerea jurământului, din Consiliul de Administrație al Nuclearelectrica, ca urmare a .

Consiliul de Administrație al Societății Naționale Nuclearelectrica a luat act de demisia lui Ionuț Mișa, potrivit unui comunicat al instituției publicat pe site-ul bursei. „SN Nuclearelectrica SA (‘SNN’) informează acționarii și investitorii că membrii Consiliului de Administrație al SNN au luat act de demisia domnului Ionut Mișa din funcția de membru al Consiliului de Administrație, demisie înregistrată în data de 29.06.2017. Demisia domnului Ionuț Mișa survine ca urmare a numirii acestuia în funcția de Ministru al Finanțelor Publice și este în conformitate cu prevederile art. 84, alin (1), litera c) din Legea 161/2003, privind unele măsuri pentru asigurarea transparenței în exercitarea demnităților publice, a funcțiilor publice și în mediul de afaceri, prevenirea și sancționarea corupției cu modificările și completările ulterioare, potrivit cărora funcția de membru al Guvernului este incompatibilă cu funcția de membru în Consiliul de Administrație la societățile comerciale”, se arată în comunicat.

Mișa a fost numit în funcția de membru provizoriu în Consiliul de Administrație al Nuclearelectrica prin Hotărârea nr.2/24.04.2017 a Adunării Generale Ordinare a Acționarilor pe o perioadă de 4 luni începând cu data de 26 aprilie 2017.

Olimpia Diaconiuc

NICIUN COMENTARIU