23 C
București
sâmbătă, 18 septembrie 2021 - 23:07

Un gigant auto mondial recheamă în service sute de mașini din România

spot_img

O companie auto gigant recheamă în service sute de mașini, multe aflate și în România, în principal pentru probleme de siguranțșă descoperite la anumite modele.

Mercedes Benz a notificat autoritățile din România cu privire la rechemarea unor modelele pentru defecte posibile care ar afecta siguranța pasagerilor.

Cele mai multe modelele sunt lansate de Daimler în ultimii ani: A Class, CLA și GLA. Cea mai importantă rechemare este pentru G Class, un SUV de lux, care costă peste 90.000 de euro, potrivit Profit.ro.

Aproape 600 de unități Mercedes-Benz, modele A Class, B Class, CLA Class și GLA Class, toate construite pe aceeași platformă, vor fi rechmeate în service din cauza unei posibile probleme cu sistemul de frânare, existând riscul ca pedala să devină brusc foarte rigidă. Motivul este dat de conducta de vacuum a servo-frânei, care se poate rupe. „Ștuțul de racordare a conductei de vacuum la servo-frână s-ar putea rupe și nu ar mai putea alimenta servo-frâna cu vacuum datorită acestui fapt. În acest caz s-ar reduce asistența acordată forței de frânare și ar mai fi suficientă pentru încă 2-4 acționări ale frânei”, se arată într-o notificare remisă ANPC.

Într-o situație limită acest lucru se poate solda cu pierderea controlului mașinii. Mercedes-Benz România a anunțat că va chema proprietarii în service pentru a le înlocui conducta de vacuum. Sunt vizate 694 de vehicule.

Nu mai departe de luna martie, compania a decis să recheme în fabrică aproape un milion de autoturisme Mercedes-Benz din toată lumea, după ce au fost înregistrate incendii spontane la câteva modele, în momentul pornirii motorului. În total au fost 51 de astfel de incidente în toată lumea, dintre care 30 doar în Statele Unite. Se pare că este vorna despre modele produse între 2015 și 2017.

Nu au fost înregistrate decese şi nici nu au fost persoane rănite grav, însă compania germană a recurs la o măsură de precauţie şi a anunţat rechemarea în fabrică a modelelor din clasa A, B, C şi E.

Emanuel Stan