-2.2 C
București
marți, 25 ianuarie 2022 - 12:34
No menu items!

Ministrul Finanțelor despre bugetul lăsat de Florin Cîțu și Dan Vîlceanu: “Carențe structurale, lipsă la salarii, investiții doar pe hârtie”

spot_img

Ministrul PSD al Finanțelor, Adrian Câciu, a asigurat pensionarii și bugetarii că își vor primi indemnizațiile, dar a subliniat că a găsit mari probleme în bugetul întocmit defosta conducere, adică Florin Cîțu și Dan Vîlceanu. Câciu susține că erau „carențe structurale” în sistemul bugetar, investiții care sunt „doar pe hârtie” și o lipsă de finanțare pentru plata salariilor.

Guvernul a adoptat, vineri, a doua rectificare bugetară din acest an, a anunțat ministrul Finanțelor Adrian Câciu, care a precizat că au fost alocate sumele pentru plata până la finalul acestui an a pensiilor, salariilor, compensațiilor pentru facturile la energie și pentru consumatorii vulnerabili. 

“Rectificarea de azi ne arată niște carențe structurale în modul în care proiecțiile bugetare se fac în România pentru că ajungem în ultima lună a anului să trebuiască să alocăm suplimentari pentru banii de pensii, pentru banii de salarii. Dar cel mai trist, din perspectiva guvernamentală, este că trebuie să luâm bani. Să luam bani de la proiectele cu finanțare europeană, să luăm bani de la investiții din motivul simplu că acele investiții au fost trecute doar scriptic în buget. E o lecție pe care o învăț si pe care nu trebuie să o repetăm în 2022. Ce contează pentru oameni este că banii de pensii sunt prevăzuți în totalitate în buget. Era o lipsă la salarii, toate lucrurile s-au echilibrat. Toți banii de salarii sunt asigurați”, a declarat noul ministru de Finanțe, după ce Guvernul a aprobat rectificarea bugetară.

M. Nedelcu