0.3 C
București
marți, 25 ianuarie 2022 - 19:31
No menu items!

Adrian Câciu îi explică lui Nicușor Dan ce înseamnă să fii gospodar: “Vreau să știu de ce nu avem apă caldă de 1 an”

spot_img

Noul ministru al Finanțelor, Adrian Câciu, l-a criticat, vineri, în termeni duri, pe primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, pentru modul în care a gestionat resursele primăriei și pentru că a ajuns din nou în situația de a cere bani pentru termoficare de la bugetul de stat. Câciu a precizat că va avea o discuție serioasă cu Nicușor Dan, pe care îl acuză că a nu e gospodar și că a distribuit banii deficitar.

“Urmează să ne vedem. Am avut o discuție informală pe tema aceasta. Trebuie să ne vedem foarte serios cu domnul Nicușor Dan. E foarte simplu să spunem alocăm bani. Să știți că Primăria Capitalei are bani. Un primar gospodar putea să mute sume, pe baza rectificării bugetare aprobate de consiliul local. Trebuia să rezolve problemele.

Noi avem acești bani, dar va trebui să avem o discuție foarte corectă și aplicată cu domnul primar general. Aici nu este despre ministrul Finanțelor, ministrul Energiei, primarul Capitalei. Este vorba despre oameni. Sunt bucureștean și trăiesc aceeași dramă ca și dvs. Nu aveți nici dvs., nici eu, nicio vină pentru că cineva nu e gospodar, că nu are bani pentru că cineva nu îl finanțează. Vom avea o discuție cu miniștrii implicați și domnul Nicușor Dan. Domnul primar general trebuie să înțeleagă un lucru: banii de la bugetul de stat vin, dar banii aceia trebuie folosiți, nu sunt dați pentru a sta în conturi, deficitar distribuiți, ci pentru oameni.

Poate dânsul ne privește și înțelege că vrem să luăm decizii în interesul cetățenilor. Nu vrem să ajungem în acțiuni de control, în situații în care trebuie să luăm măsuri de protecție pentru cetățeni, față de un primar ales de cetățenii acestei urbe”, a declarat Adrian Câciu la finalul ședinței de Guvern de vineri. 

Întrebat de jurnaliști ce sume vor fi acordate Primăriei Capitalei, ministrul Finanțelor a răspuns: “Este vorba despre cât estimează dânsul. Dânsul a mai estimat că a doua zi după ce e ales facem duș cu apă caldă. E vorba despre a da niște bani din nou și să nu primim apă caldă și căldură. Această Primărie a Capitalei a primit bani când a cerut. Vreau să știu de ce nu avem apă caldă de un an de zile“.

Raluca Dan