9.1 C
București
joi, 22 aprilie 2021 - 3:37

Ministrul Economiei, Claudiu Năsui, tratează cu Grecia și Israel primirea cât mai facilă a turiștilor români în concediile de la vară

Ministrul Economiei, Claudiu Năsui, a declarat într-un interviu acordat Antena 3 că are ca prioritate turismul și este în dialog, cu omologii săi din mai multe state, pe tema accesului turistului român în concediile de la vară, bineînțeles, în condițiile în care situația epidemiologică o va permite.

Claudiu Năsui a dezvăluit că este într-un dialog deschis cu țări precum Grecia și Israel.

“Depun dilegențe pe tema aceasta pentru că îmi doresc ca românii să poată circula și turiști din alte țări să poată veni, în măsura în care este epidemiologic în siguranță. Nu am obișnuința să comunic doar intenții – când am făcut-o, voi comunica.

Vă pot spune că și cei din Grecia au aceleași dorințe ca și noi, că vom avea discuții mult mai tehnice, tocmai pentru a putea accelera această deschidere și pentru turiștii români și pentru industria turistică din România”, a declarat Năsui.

Românii care vor să își programeze încă de pe acum vacanțele vor să știe dacă va fi nevoie de așa numitul pașaport de vaccinare, dar mai ales ce vor face aceia care nu s-au vaccinat nu pentru că nu au vrut, ci pentru că nu le-a venit rândul. Claudiu Năsui a explicat:

“Depinde foarte mult și de țări. De exemplu, și Grecia și Israelul au spus că ele vor să ceară fie un test negativ, fie vaccinul, fie un test de anticorpi. (…) Am mai avut discuții și cu alte state, dar vreau să comunic doar când avem rezultate”, a declatat ministrul Economiei, Claudiu Năsui la Antena 3.

Recent, Comisia Europeană a făcut un apel către șase state membre pentru relaxarea restricțiilor de la frontiere și a dat un termen de 10 zile pentru a justifica menținerea restricțiilor. Aceste state sunt: Belgia, Danemarca, Finlanda, Germania, Suedia şi Ungaria.