9.1 C
București
joi, 22 aprilie 2021 - 2:10

Jandarmii și-au amendat colegii polițiști pentru protestul de azi de la Cotroceni. Polițiștii sunt în a opta săptămână de proteste

Jandarmii au dat patru amenzi în valoare de 10.000 de lei sindicaliștilor din Poliție care au protestat, miercuri, în fața Palatului Cotroceni, pentru nerespectarea perimetrului adunărilor publice și instigarea participanților de a părăsi locul special destinat și de a se manifesta astfel încât să tulbure ordinea publică, scrie Mediafax.

Polițiștii care se află în cea de-a opta săptămână de proteste și-au pierdut azi răbdarea și au înaintat până în fața porții Administrației Prezidențiale, moment în care jandarmii au intervenit pentru a-i opri.

Tot în timpul protestului de azi, polițiștii au aprins fumigene tricolore.

Jandarmii au identificate patru persoane care au folosit materiale pirotehnice, atât în perimetrul destinat adunărilor publice, cât și în afara acestuia, iar folosirea lor a îngreunat vizibilitatea participanților la trafic, potrivit unui comunicat al instituției. 

În acest caz, jandarmii au întocmit acte de constatare pentru a sesiza organelor competente, existând suspiciunea săvârșirii infracțiunii de folosire fără drept a articolelor pirotehnice.

Au fost legitimate șapte persoane și, de asemenea, au fost verificate trei mașini, pe timpul protestului.

Polițiștii se plâng de atitudinea colegilor lor, jandarmii,  și spun că până azi, în niciuna din cele peste 50 de zile de proteste nu au avut astfel de reacții. 

“Jandarmii au devenit mult mai agresivi în comunicarea cu noi pentru că încă de la început participanții la protest au fost supuși unor controale corporale și la fel li s-au controlat bagajele, lucru care nu sa întâmplat până în momentul de față și nu exista un motiv verosimil”, a declarat Cosmin Andreica, preşedintele sindicatului Europol, la Antena 3.
“În ultimele două luni de zile de când avem adunări publice nu am văzut să existe astfel de acțiuni din partea Jandarmeriei. (…) Evident că ne-a făcut să reacționăm pentru că noi am mers să protestăm la Palatul Cotroceni față de cele două luni în care am avut un dialog surd cu autoritățile statului, a mai spus Cosmin Andreica la Antena 3.