17 C
București
vineri, 23 februarie 2024 - 18:41
No menu items!

Ministrul Bode anunță anchetă la Jandarmerie: „Dacă dispozitivul era corect dimensionat, cum au intrat protestatarii în curte? Vor răspunde”

spot_img

Ministrul afacerilor interne, Lucian Bode, a aunțat, marți, că jandarmii de la poarta Senatului, forțată de protestatarii AUR, vor fi verificați în legătură cu modul în care s-au achitat de sarcini. Bode a infirmat informația potrivit căreia mașinile unor ambasade ar fi fost vandalizate de protestatari. „Suntem pregătiți”, a fost mesajul ministrului citat de Mediafax. 

„Cu siguranță vom face verificări cu privire la modul în care jandarmii s-au achitat de sarcinile ce le reveneau în momentul în care protestatarii au intrat. Dacă dispozitivul era corect dimensionat, cum au intrat protestatarii în curte? Vor răspunde. Din moment ce au putut intra în curte, mă gândesc că puteau acționa mai bine”, a spus Bode. 

El a precizat că au fost în jur de 300 de jandarmi în dispozitiv.

„Am avut forțe dimensionate în funcție de dinamica activităților Jandarmeriei. Am avut în jur de 300 de jandarmi în dispozitiv. În legătură cu acest protest anunțat despre care Jandarmeria știa, sigur că la momentul în care au forțat, efectiv au împins poarta dinspre Senat, aceasta căzut și au intrat câteva sute protestatari. Suntem pregătiți”, a adăugat Bode.

Aproximativ 200 de protestatarii au forțat intrarea în Parlament. Este vorba despre participanții la protestul anunțat de AUR față de introducerea certificatului verde și de impunerea restricțiilor anti-COVID.

Raluca Dan