-2.3 C
București
sâmbătă, 22 ianuarie 2022 - 23:30
No menu items!

Protestatarii care au intrat în curtea Parlamentului și au vandalizat mașinile, căutați de polițiști

spot_img

Ministerul de Interne a anunțat că se desfășoară activități pentru identificarea persoanelor care sunt responsabile de încălcarea prevederilor legale la protestul de marți.

Potrivit MAI, adunarea publică de marți nu a fost autorizată, iar potrivit informațiilor publice, această manifestare a fost asumată de un anumit grup parlamentar și de mai multe organizații civice.

MAI a precizat că totul a început în jurul orelor 7.30, când în zona Pieței Constituției s-a adunat un grup de persoane, care ulterior s-a deplasat către poarta de acces din zona Parcului Izvor.

În paralel, la intervale de timp diferite, persoane cu drept de acces, au introdus în curtea Palatul Parlamentului, prin intermediul unor autovehiculele aproximativ 30 protestatari. Acești protestatari s-au adăugat altor circa 20 persoane ce fac parte din personal cu drept de acces în Palatul Parlamentului.

În intervalul 08.00 – 10.45, aproximativ 1.200 de persoane s-au concentrat la poarta de acces către Camera Deputaților, fără a pătrunde în curtea Palatului Parlamentului, fiind opriți de forțele de ordine.

Ulterior, în jurul orelor 11.15, o parte din aceștia însoțiți de anumiți parlamentari, s-au deplasat spre intrarea de la Senat. Aici au forțat porțile de acces, context în care una dintre porți a cedat (s-a rupt încuietoarea).

Astfel, în curtea Palatului Parlamentului au pătruns în jur de 200-300 de persoane, restul persoanelor fiind blocate în exteriorul gardului împrejmuitor de către forțele de ordine.

Persoanele care au pătruns în curtea Palatului Parlamentului au fost blocate pe scări și la ușile de acces în clădire. Ulterior, aceștia au fost conduși în zona exterioară curții imobilului.

“Menționăm că, în toată această perioadă, organele de ordine publică au făcut apel la calm și respectarea prevederilor legale. Nu s-a folosit forța și nu au fost reclamate violențe fizice”, a menționat MAI, adăugând că la manifestarea publică au fost prezente, în toată perioada, aproximativ 2.000 persoane.

Sute de protestatarii au intrat în curtea Palatului Parlamentului, marţi, după ce au reușit să treacă de cordonul de jandarmi. Au fost vandalizate mașinile ambasadorilor SUA și Japoniei, dar și mașina unui parlamentar.

                                                                                                                  Adina Silav

SURSA FOTO: Antena 3