22.8 C
București
vineri, 22 septembrie 2023 - 11:49
No menu items!

Ministerul Sănătății: numărul cazurilor de rujeolă a crescut de peste 100 de ori față de anul trecut

spot_img

În primele nouă luni ale acestui an, în România au fost confirmate 730 de cazuri de rujeolă și au fost raportate trei decese.

Potrivit Ministerului Sănătății, cele mai multe cazuri au fost înregistrate în județele: Mureș – 163, Bistrița – 128, Arad – 123, Cluj – 90, Timiș – 75. Alte cazuri confirmate au fost în Suceava și Brașov – câte 31, Caraș Severin – 30, Hunedoara – 17, Sălaj – 8, Alba și Iași – câte 5, București, Bacău, Constanța și Sibiu – câte 3, Dâmbovița, Neamț și Olt – câte 2, Bihor, Dolj, Giurgiu, Harghita, Mehedinți și Vaslui – câte un caz.

Ministerul Sănătății face apel la părinți să respecte calendarul de vaccinare ROR pentru sănătatea copiilor.

„Majoritatea cazurilor reprezintă focare în comunitățile cu acoperire vaccinală scăzută. Ca intervenție în focare au fost organizate acțiuni de vaccinare cu RRO a copiilor incomplet vaccinați sau nevaccinați. În zonele afectate, Institutul Național de Sănătate Publică recomandă vaccinarea copiilor la vârsta de 7 luni cu refacerea vaccinului la vârsta normală de 1 an. De asemenea, reamintim că există suficiente doze de vaccin pentru toți copiii care au nevoie de imunizare”, au precizat vineri reprezentanții Ministerului Sănătății.

R.D.