28.3 C
București
duminică, 14 august 2022 - 16:27
No menu items!

Explozie puternică într-un restaurant din Spania. Cel puțin 77 de persoane sunt rănite / VIDEO

spot_img

Cel puțin 77 de persoane au fost rănite, dintre care patru grav, în urma exploziei care s-a produs sâmbătă seară în bucătăria unei cafenele din orașul spaniol Velez-Malaga (sud), în apropiere de locul desfășurării unui festival, au informat surse medicale, citate de presa spaniolă.

Dintre cei răniți, 57 de persoane au fost internate la Spitalul regional Axarquia, patru dintre ele în stare gravă, dar fără să le fie pusă viața în pericol, iar două dintre ele s-au mutat la spitale din Malaga. Celelalte victime au primit îngrijiri la centrul medical din Velez Sud și au fost externate.

Sistemul de urgență 112 a primit peste 20 de telefoane în jurul orelor 19.00 (17.00 GMT) în urma unei explozii care a avut loc la o cafenea din centrul orașului, în apropierea locului de desfășurare a Zilelor orașului Velez.

Imediat, a fost activat dispozitivul de urgență, la fața locului fiind trimise echipe ale forțelor de ordine și medicale.

Primarul orașului a afirmat că este posibil ca „explozia să fi fost provocată de o scurgere de gaze”. El a dat asigurări că nu există „niciun pericol de incendiu” și că va fi deschisă o anchetă pentru stabilirea cauzei exploziei.

https://www.youtube.com/watch?v=EaibwuXrxaI

R.D.

foto: reuters