5.5 C
București
luni, 25 octombrie 2021 - 11:09

Ministerul Afacerilor Interne cere demisia rectorului şi prorectorului Academiei de Poliţie

spot_img

Conducerea Ministerului Afacerilor Interne solicită cere demisia rectorului şi prorectorului Academiei de Poliţie, anchetați de DNA pentru instigare la șantaj și menționează că în acest moment conducerea interimară a instituţiei este asigurată de prorectorul Veronica Stoica.

”Conducerea Ministerului Afacerilor Interne a luat act de măsurile dispuse de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie, de punere în mişcare a acţiunii penale şi măsura controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile faţă de rectorul Academiei de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza”, Iacob Adrian, şi prorectorul Marcoci Petrică-Mihail. În aceste condiţii, comanda Academiei de Poliţie va fi asigurată până la împuternicirea unui nou rector şi a unui nou prorector de către prorectorul Veronica Stoica”, a transmis, vineri, Ministerul Afacerilor Interne, printr-un comunicat de presă. Sursa citată a precizat că, în conformitate cu prevederile legale privind Statutul Poliţistului, Adrian Iacob și Petrică Marcoci urmează a fi puşi la dispoziţie.

”Raportat la gravitatea faptelor pentru care sunt cercetaţi şi la prejudiciul de imagine adus instituţiei, precum şi la calitatea şi conduita impuse de lege pentru poliţişti, conducerea Ministerului Afacerilor Interne solicită celor doi ofiţeri să-şi prezinte cererile de demisie. Având în vedere principiul autonomiei universitare, procedura demiterii de către ministru nu este posibilă în acest context, însă o decizie de eliberare din funcţie se poate lua prin vot de către Senatul universităţii. O analiză a situaţiei create la nivelul Academiei de Poliţie este aşteptată şi din partea Senatului universităţii”, se mai arată în comunicatul MAI.

Ministerul de Interne condamnă ”orice act de intimidare sau de ameninţare din partea vreunui angajat al ministerului şi îşi exprimă toleranţa zero faţă de astfel de fapte”.

”Ministerul Afacerilor Interne, prin structurile specializate ale Poliţiei Române, a colaborat cu DNA în acest caz încă de la primirea sesizării depuse de jurnalistul ameninţat şi va acorda în continuare sprijin procurorilor pentru finalizarea cazului”, au mai transmis oficialii Ministerului.