17.3 C
București
joi, 23 martie 2023 - 18:43
No menu items!

”Grupul Monaco” s-a reunit la Penitenciarul Rahova

Un „ă” la patru secunde

Dorel de Iași

Se țin strâns

Cum sfidează Mario Iorgulescu

Africa se rupe-n două

S-a lăudat cu viteza pe TikTok

spot_img

Încarcerat luni, 20 mai, la Penitenciarul Rahova, fostul primar al municipiului Constanța, Radu Mazăre a devenit coleg de celulă cu un alt personaj celebru. Este vorba de președintele ANAF, Sorin Blejnar, condamnat definitiv pe 7 mai la cinci ani de închisoare, care s-a predat chiar în ziua condamnării tot la Rahova. 

Am putea spune astfel, că, după ani de zile agitați de diverse proceduri judiciare, o parte a Grupului Monaco – format din afaceriști și șefi de instituții cu influență, s-a reunit doar că de data aceasta nu pe plajele luxoase din Monte Carlo ci la pușcărie, la Rahova. 

Cei doi au în comun un prieten important, omul de afaceri Elan Schwartzenberg, și el membru de top al Grupului Monaco și implicat, de asemenea, în mai multe dosare, atât alături de Radu Mazăre cât mai ales împreună cu Sorin Blejnar. 

Într-unul din dosare Schwartzenberg este judecat pentru că l-ar fi ajutat pe un om de afaceri israelian să-i dea mită lui Radu Mazăre, iar în celălalt dosar, redeschis de Curtea de Apel București în aprilie a.c. este suspectat că a spălat prin Realitatea TV bani provenind din evaziune fiscală cu produse petroliere, evaziune făcută de un grup de afaceriști protejați de Codruț Marta, fost șef de cabinet a lui Sorin Blejnar și prieten și cu Elan Schwartzenberg. 

Cristi Ciupercă