16.7 C
București
duminică, 14 aprilie 2024 - 4:37
No menu items!

Militari implicați într-o uriașă rețea de furturi de lux din aeroportul Otopeni

spot_img

28 de percheziții și 60 de persoane duse, joi, cu mandat pentru audieri sub acuzații de furt, tăinuire și delapidare. Polițiștii Capitalei și procurorii militari au luat urma unei rețele care se ocupa cu furturi de obiecte de lux din containerele care tranzitau Aeroportul Otopeni.

Oficial, în rețea sunt implicate și cadre militare din Ministerul Apărării Naționale și din Inspectoratul pentru Situații de Urgență București-Ilfov, acesta fiind explicația pentru care dosarul este instrumentat de Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar București.

Potrivit unui comunicat de presă al Poliției Capitalei, de la finele anului 2019 şi până în prezent, mai multe persoane ar fi sustras produse de lux – ceasuri, bijuterii, produse de marochinărie, produse cosmetice şi băuturi din containerele ce se încărcau la bordul avioanelor, cu produse destinate comercializării strict în acest spaţiu. Prejudiciul este estimat la aproximativ 800.000 euro.

Compania Națională Aeroporturi București și dnata Catering SRL România confirmă că unii dintre angajații lor, precum și ai altor societăți comerciale de pe platforma aeroportuară Henri Coandă se află în custodia poliției.