8.5 C
București
miercuri, 28 februarie 2024 - 1:04
No menu items!

Mihai Tudose, ironie dură la adresa Adinei Vălean

spot_img

Mihai Tudose, europarlamentar și fost premier PSD, a criticat, luni, extrem de ironic, postarea făcută pe Twitter de comisarul european pentru transporturi Adina Vălean (PNL), după deturnarea de către aviația militară din Belarus a unui avion de linie, pentru arestarea unui opozant al lui Alexsandr Lukașenko. De altfel, postarea i-a atras Adinei Vălean critici dure din partea mai multor lideri europeni, dar și a unor jurnaliști și reprezentanți ai societății civile din Belarus și Uniunea Europeană. 

„Salut cu mândrie declarația comisarului european ,,pe transporturi” despre isprava cu avionul deturnat de Lukashenko!
Glumesc, evident!
 
În timp ce toată lumea civilizată este oripilată și maxim de nervoasă pe gestul incalificabil de terorism de stat…. comisaru’ european PNL, direct responsabil, se declară mulțumită în numele rudelor celor care au reușit să ajungă la destinație!!!
 
Vorba unui prieten: ,,Dacă mai trăia, liberalismul românesc ar fi împlinit azi 146 ani”….”, a scris Mihai Tudose pe Facebook. Textul a fost publicat sub titlul sugestiv: „Deturna-v-aș…”
 
Duminică seara, Adina Vălean a salutat, pe Twitter, salutat plecarea către Vilnius a avionului ce fusese deturnat la Minsk pentru ca autoritățile din Belarus să îl poată prinde pe jurnalistul disident Roman Protasevici.
 
Imediat, foștii miniștri de externe din Suedia și Polonia și actuali europarlamentari au criticat-o pe Adina Vălean pentru această postare complet inoportună. Reacțiile nu au întârziat nici din partea unor jurnaliști și reprezentanți ai societății civile din Europa și Belarus. 
 
Raluca Dan