5.2 C
București
marți, 18 ianuarie 2022 - 14:59
No menu items!

Mihai Fifor: șeful Jandarmeriei, schimbat din funcție. Noi măsuri anunțate de ministrul afacerilor interne

spot_img

Ministrul interimar al afacerilor interne, Mihai Fifor, a anunțat luni că șeful Jandarmeriei Române a fost înlocuit din funcție. Înlocuitorul lui Cătălin Ionuţ Sindile este şeful Jandarmeriei Craiova, generalul Constantin Florea.

„Am luat câteva decizii organizatorice. Am încetat astăzi împuternicirea din funcție a șefului Jandarmeriei Române, domnul colonel Ionuț Sindile, și l-am împuternicit pe generalul de brigadă Constantin Florea”, a spus Mihai Fifor, ministrul interimar al afacerilor interne.

“Domnul general a ocupat până astăzi funcția de inspector-șef al Inspectoratului Județean de Jandarmi Dolj, are o experiență în Jandarmerie de aproape 30 de ani și este unul dintre puținii generali ai Jandarmeriei Române. Principala mea așteptare este să facă de îndată o analiză a activității Jandarmeriei Române, urmând să-mi prezinte în maximum o săptămână primele măsuri pentru eficientizarea acestei instituții”, a mai spus Mihai Fifor. 

De asemenea, ministrul a anunțat că  noul purtător de cuvânt al MAI va fi Georgian Drăgan, care va avea comunicări zilnice. “Tot astăzi am decis să-i deleg atribuțiile de purtător de cuvânt al ministerului, domnului comisar de Poliție Georgian Drăgan, care în perioada următoare va avea comunicări zilnice cu dumneavoastră”, a transmis ministrul interimar al afacerilor interne. 

De asemenea, Mihai Fifor a anunțat noi măsuri care vizează în principal inspectoratele județene de poliție și îmbunătățirea activității serviciului de urgență 112. 

“Am avut o videoconferință cu șefii de inspectorate. Îmi vor prezenta câte o evaluare. Am dispus verificarea celor care derulează activități ilegale de transport de persoane. Apar primele rezultate și le vom anunța la sfârșitul săptămânii.

Am cerut Poliției și Jandarmeriei creșterea în teren a patrulelor mixte. Și în vederea începerii anului școlar, am cerut un plan.

(…)

Despre cazul de la Galați am dispus măsuri de urgență și s-a declanșat cercetarea celor doi agenți, dar și a șefului acestora. Vom lua cele mai aspre măsuri.

Despre cazul Caracal se lucrează în ritm alert și se administrează probe. Avem cei mai buni specialiști din Poliția Română. Avem în teren 46 de polițiști de combaterea criminalițătii”, a mai spus Mihai Fifor.