5.1 C
București
vineri, 21 ianuarie 2022 - 1:30
No menu items!

Polițiștii care au sfidat minora plină de sânge, pedepsiți să meargă pe jos

spot_img

Cazul minorei din Galați, plină de sânge şi ignorată de polițiștii aflați la doar câțiva metri de ea, a provocat indignare în toată țara. Superiorii agenților s-au sesizat imediat la vederea imaginilor postate pe o rețea de socializare și chiar ministrul interimar al Afacerilor Interne, Mihai Fifor  a catalogat comportamentul agenților ca incalificabil .

Culmea! La doar câteva ore distanță de momentul care a revoltat atația români, s-a aflat cum au fost sancționați agenții de poliție.

Conducerea Inspectoratului de Poliție al Județului Galați a decis, luni, ca, până la finalizarea anchetei disciplinare, cei doi polițiști, o femeie și un bărbat, să își îndeplinească misiunile pe jos, fără a avea dreptul să utilizeze mașina de serviciu, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse din Poliție.

Minora de 14 ani, plină de sânge pe picioare, a stat minute în șir pe trotuar. Nu a scos o vorbă, însă nu s-a mișcat de lângă mașina de poliție. Cei doi polițiști nu au avut nici cea mai mica reacție, desi fata sângera abundent chiar lângă mașina lor. Abia la insistențele trecătorilor care au și început să filmeze scena, femeia polițist a solicitat o Ambulanță prin 112.

Echipajul medical sosit la fața locului a constatat că fata era în stare de șoc și au transportat-o de urgență la Spital.

Poliția urmează să facă lumină în acest caz cu declarații contradictorii. Fata care provine dintr-un centru de plasament a povestit echipajului medical că a fost violată. Declarația ei este contrazisă de reprezentantul DGASPC Galați care susține că minora de 14 ani a avut un act sexual consimțit cu iubitul ei în vârstă de 15 ani.