9 C
București
duminică, 17 octombrie 2021 - 2:58

Microsoft: Atacul cibernetic ar trebui să fie un semnal de trezire pentru toate guvernele lumii

spot_img

Atacul de tip cyber care a lovit în peste 150 de țări de vineri până luni ar trebui să fi tratat de toate statele ca un semnal de trezire, a transmis luni gigantul mondial Microsoft. Compania a acuzat guvernele că păstrează date pe sisteme cu programe software vulnerabile, care pot fi accesate de hackeri.

Cel mai recent virus, WannaCry, exploatează o eroare în sistemul Microsoft Windows, identificată inițial de serviciile secrete din SUA.

Luni sunt așteptate mai multe atacuri de tip ”ransomware”, ceea e presupune că virusul acaparează computerul țintă, iar hackerul cere bani într-un cont pentru a permite reluarea accesului din partea proprietarului.

În România, activitatea Uzinelor Dacia de la Mioveni a fost reluată în mod normal, luni dimineaţă, după înlăturarea efectelor atacului cibernetic de la sfârşitul săptămânii trecute. ” Toate sistemele informatice ale Grupului Renault România funcţionează normal şi sunt securizate”, se precizează într-un comunicat al Grupului Renault România.

Întreruperea temporară a activităţii a fost necesară pentru a proteja compania de efectele atacului cibernetic.

Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) a anunțat că serverele sale și cele ale Direcției Generale a Vămilor, parte din ANAF, funcționează în parametri normali și nu au fost afectate până acum de atacul cibernetic din ultimele zile.

T.S.