15 C
București
marți, 28 mai 2024 - 6:42
No menu items!

Microbuz şcolar blocat în zăpadă, în Vrancea

spot_img

microbuz_zapada

Un microbuz care transporta copii la şcoală a rămas înzăpezit, marţi dimineaţă, în comuna Vintileasca din judeţul Vrancea, unde ninge viscolit, pentru scoaterea maşinii din zăpadă intervenindu-se cu un utilaj al primăriei.

„Microbuzul şcolar a rămas înzăpezit în satul Poiana Stoichi, din cauza stratului gros de zăpadă de pe carosabil. În zonă este viscol, ceea ce îngreunează şi mai mult deplasarea maşinilor. Am mers cu un utilaj cu lamă şi am scos microbuzul din zăpadă, iar copiii au ajuns cu bine la şcoală. Bătrânii spun că nu au mai întâlnit aşa ceva. Porumbul este necules, merele sunt în pomi, iar iarna a venit”, a declarat primarul comunei Vintileasca, Georgel Spătaru, citat de Mediafax.

El spune că a solicitat ISJ Vrancea un microbuz cu tracţiune 4×4 pentru a face faţă perioadei de iarnă.

„Pentru a putea duce copiii la şcoală şi de la şcoală către casele lor avem nevoie de un microbuz şcolar cu tracţiune integrală. Drumurile sunt foarte grele în zona de munte, iar odată cu venirea iernii devin aproape impracticabile”, a mai spus Georgel Spătaru.

Marţi dimineaţă, un drum naţional a fost blocat în judeţul Vrancea din cauza zăpezii. Astfel, traficul rutier a fost închis, timp de aproximativ două ore, pe DN 2D Focşani-Ojdula -Tîrgu Secuiesc-Braşov, pe sectorul Lepşa-Ojdula.

Andrei Tudor