22.7 C
București
marți, 3 octombrie 2023 - 14:47
No menu items!

Mesaj de amenințare într-un avion din Egipt, în timpul vizitei lui Klaus Iohannis

spot_img

Un avion Airbus A220 al companiei aeriene naţionale egiptene Egyptair, care zbura pe ruta Cairo – Moscova, a revenit de urgenţă pe aeroportul de plecare, din cauza unui mesaj de amenințare. Klaus Iohannis a avut, miercuri, o vizită oficială în Egipt.

Agențiile Reuters si EFE, compania aeriană Egyptair a anunțat incidentul aviatic, menționând că mesajul a fost găsit pe un bilet lăsat pe unul din scaunele avionului, fără a preciza însă conţinutul mesajului sau alte detalii.

Incidentul survine la 6 ani după ce un avion Airbus A321 al companiei ruse Kogalymavia, care zbura între staţiunea egipteană Sharm-el-Sheikh şi oraşul rus Sankt Petersburg, a explodat în aer, atentat revendicat de ramura egipteană a grupării Stat Islamic şi în urma căruia toate cele 224 de persoane aflate la bordul avionului au murit.

Preşedintele Klaus Iohannis a fost primit, miercuri, de omologul său egiptean, Abdel Fattah El-Sisi, la Palatul prezidenţial Al-Ittihadiya. Cei doi şefi de stat au avut discuţii tete-a-tete şi oficiale.

E. Stan