13 C
București
joi, 22 februarie 2024 - 17:30
No menu items!

Mega-contract pentru deplasările în țară și străinătate. Administraţia Prezidenţială cumpără bilete de avion de 1.700.000 euro

spot_img

Administrația Prezidențială, criticată pentru zborurile lui Klaus Iohannis, a contractat servicii de transport aerian de călători intern și internațional, pentru demnitarii și salariații săi pentru următorii 4 ani.

Potrivit datelor consultate de SursaZilei, pe portalul achizițiilor publice, Administrația Prezidențială  a parafat în 21 ianuarie un contract denumit „Servicii de transport aerian de călători în țară și străinătate”, în valoare de 8.500.000 de lei.

Ofertantul câștigător al licitației publice este Compania Națională de Transporturi Aeriene Române TAROM și patru firme de turism.

Durata acordului-cadru este de 4 ani.

„Atribuirea comenzilor ferme de servicii se va realiza cu respectarea condițiilor prevăzute în acordul-cadru, prin reluarea competiției, ori de câte ori va apărea necesitatea organizării unor deplasări în țară sau în străinătate a demnitarilor, salariaților și/sau delegațiile autorității contractante, la clasa economic, business, cu weekend și fără weekend, cu bagaj de cală sau altele, după caz. Frecvența încheierii comenzilor ferme (contractelor subsecvente) este de regulă zilnică/săptămânală/lunară. Obiectul reluării competiției îl reprezintă prețul total al serviciilor de transport aerian solicitate de către autoritatea contractantă, criteriul de atribuire fiind prețul total cel mai scăzut.

Valoarea maximă estimată a acordului-cadru, pentru o perioadă de 48 de luni, este de 8.500.000 lei fără TVA, fiind calculată pentru o cantitate maximă estimată de 2.000 buc. bilete de avion″, se arată în documentația de atribuire.

Turneu de 2 săptămâni în Asia

Președintele Klaus Iohannis, care a fost criticat public în mai multe rânduri pentru deplasările sale în străinătate cu aeronave închiriate, se pregătește de un nou turneu în străinătate. Iohannis ar urma să plece în această primăvară într-un turneu în Asia, pentru două săptămâni.

Anul trecut, președintele a petrecut peste 63 de zile în deplasări externe. Klaus Iohannis a cheltuit dublu faţă de 2022 pe vizite oficiale, 41 de milioane de lei – bani pentru deplasările externe făcute anul trecut.

                                                                                                      Adina Bucur Silav