6.9 C
București
marți, 5 martie 2024 - 12:11
No menu items!

Victorie în instanță pentru un elev care a primit nota 2 la purtare pentru că și-a ironizat profesoara: Nota va fi ștearsă și va primi daune morale

spot_img

Conducerea unui colegiu din Buzău trebuie să plătească unui fost elev daune morale de 3.000 de euro, după ce acesta a făcut o postare pe Facebook.

În 2018, un elev din Buzău a primit media 2 la purtare, în urma unei postări pe Facebook. Acesta, care era pe atunci în clasa a XI-a la Colegiul Național Bogdan Petriceicu Hașdeu din Buzău, și-a criticat profesoara de desen pe un grup de socializare spunând că este o „struțo-cămilă a artei, se zbate între vocația de a cânta și de a desena”.

Fapta băiatului a fost discutată în cadrul consiliului profesoral care a deci scăderea mediei la purtare, la nota 2, însă, părinții copilului au susținut nevinovăția acestuia și au deschis o acțiune în instanță.

Doi ani mai târziu, elevul a promovat examenul la Bacalaureat cu o notă foarte mare, de peste 9. Abia în acest an, judecătorii de la Tribunalul Buzău au dat verdictul ce a fost atacat ulterior de conducerea Colegiului din Buzău, însă forul superior a respins contestația, astfel că sentința este una definitivă.

Acum, profesorii vor trebui să șteargă din catalog nota 2 de la purtare, și totodată, unitatea de învățământ trebuie să îi plătească băiatului 3.000 de euro daune morale și încă 2.800 de lei ce reprezintă cheltuielile de judecată.

„Conducerea Colegiului Naţional B.P. Hasdeu a luat cunoştinţă despre sentinţa pronunţată de Curtea de Apel Ploieşti în dosarul 647/114/2021, prin care a respins ambele recursuri declarate, ca nefondate. Se aşteaptă hotărârea judecătorească pentru a vedea exact motivarea deciziei şi, în funcţie de aceasta, eventualele căi de atac sau, după caz, procedura de punere în executare a sentinţei”, a transmis, prin intermediul unui comunicat de presă, directorul Colegiului Naţional „B.P. Hasdeu”, Virginia Mîndruţă-Tănăsescu.

                                                                                                       Adina Bucur Silav