19.1 C
București
marți, 16 aprilie 2024 - 8:16
No menu items!

Dezvăluirea dispariției tragice a lui Matthew Perry: Cauza decesului este legată de „efectele acute ale ketaminei”

spot_img

Lumea divertismentului este în doliu după moartea bruscă și tragică a îndrăgitului actor din „Friends” Matthew Perry. Biroul medicului legist din comitatul Los Angeles a confirmat și dezvăluit cauza morții lui Perry, aceasta datorându-se  „efectelor acute ale ketaminelor”, după cum se detaliază în raportul toxicologic publicat recent. Modul în care s-a produs moartea a fost declarat accident.

Perry, care l-a interpretat pe emblematicul Chandler Bing în serialul de succes „Friends”, a murit sâmbătă, 28 octombrie 2023. Autoritățile l-au descoperit într-o cadă cu hidromasaj din locuința sa din Los Angeles, în jurul orei 16.00. Raportul toxicologic a indicat niveluri ridicate de ketamină în probele de sânge postmortem, sugerând că principalele efecte letale au provenit din suprastimularea cardiovasculară și depresia respiratorie, arată Variety.

 

Foto-Mattew-Perry-People
Foto-Mattew-Perry-People

 

Actorul fusese supus unei terapii cu infuzii de ketamină pentru depresie și anxietate înainte de a se stinge prematur din viață. Raportul a evidențiat, de asemenea, factorii care au contribuit la acest fenomen, inclusiv înecul, boala coronariană și efectele buprenorfinei, un medicament utilizat pentru tratarea tulburărilor legate de consumul de opioide. Metoda exactă de administrare a ketaminelor rămâne necunoscută.

Colegii lui Perry din „Friends”, Jennifer Aniston, Courteney Cox, Lisa Kudrow, Matt LeBlanc și David Schwimmer, și-au exprimat profunda durere după deces într-o declarație comună. „Suntem cu toții complet devastați de pierderea lui Matthew. Eram mai mult decât niște colegi de distribuție. Suntem o familie”, au împărtășit ei. „În timp, vom spune mai multe, când și cum vom fi capabili. Deocamdată, gândurile noastre și dragostea noastră sunt alături de familia lui Matty, de prietenii săi și de toți cei care l-au iubit în întreaga lume.”

Foto Mattew Perry, Friends- E News
Foto Mattew Perry, Friends- E News

Aniston, într-un interviu în exclusivitate pentru Variety, a dezvăluit că a făcut schimb de mesaje cu Perry în ziua în care acesta a murit. „El era fericit. Era sănătos. Se lăsase de fumat. Se punea în formă. Era fericit – asta e tot ce știu”, a spus ea.

Foto Jennifer Anisto, Mattew Perry- E News
Foto Jennifer Anisto, Mattew Perry- E News

„În spiritul angajamentului de durată al lui Matthew Perry de a-i ajuta pe ceilalți care se luptă cu boala dependenței, ne angajăm într-o călătorie pentru a-i onora moștenirea prin înființarea Fundației Matthew Perry”, se arată în declarația inaugurală a fundației.

În timp ce fanii și industria de divertisment își amintesc de contribuțiile lui Perry, de provocările sale și de spiritul său durabil, golul lăsat de moartea sa va fi, fără îndoială, resimțit în anii următori.

 

Amalia-Alessandra