16.8 C
București
miercuri, 29 mai 2024 - 9:36
No menu items!

Măsuri de securitate sporite pe aeroportul din Geneva

spot_img

Poliţia din Geneva a primit informaţii de la omologii francezi, în baza cărora au fost sporite măsurile de securitate pe aeroportul Cointrin, a declarat miercuri un purtător de cuvânt citat de Reuters.

“Investigaţia va determina care sunt faptele, dar nu depinde de noi. Investigatorii francezi ne vor ţine la current”, a spus Guillaume Gentil pentru Reuters. “Situaţia de pe aeroport este calmă”, a adăugat acesta.

Poliţia din Geneva a instituit miercuri o serie de controale în jurul aeroportului Cointrin după ce a primit informaţii despre o posibilă ameninţare şi i-a avertizat pe pasageri în privinţa unor întârzieri.

Publicaţia “Tribune de Geneve” relatează că, în noaptea de marţi spre miercuri, autorităţile au primit o informaţie pe care au luat-o foarte în serios, pe fondul situaţiei de securitate din Europa şi a ultimelor atentate din ţările vecine, Franţa şi Germania.

Accesul în incinta aeroportului a fost restricţionat. În exteriorul aeroportului, chiar şi vehiculele care se deplasează spre aeroport sunt controlate, potrivit unor martori. În apropierea aeroportului s-au format ambuteiaje.

Poliţia din Geneva a confirmat pe contul său de Facebook că a sporit nivelul de securitate. “Ca urmare a informaţiilor primite, în curs de verificare, şi în contextul actual al controalelor sporite, la Geneve-Aéroport sunt în curs de desfăşurare controale preventive pe durată nedeterminată”, menţionează Poliţia din Geneva. Poliţia îi roagă pe pasageri “să ia în calcul o întârziere suplimentară pentru formalităţile de înregistrare”.

R.D.