3.5 C
București
marți, 7 decembrie 2021 - 6:58
No menu items!

Viktor Orban, despre imigranți: “O otravă de care Ungaria nu are nevoie”

spot_img

Premierul ungar Viktor Orban a descris sosirea solicitanților de azil în Europa drept o “otravă” și a subliniat că țara sa nu are nevoie “de nici măcar un migrant”, relatează “The Guardian”.

Ungaria nu are nevoie de nici măcar un migrant pentru ca economia să funcționeze, pentru ca populația să se susțina sau pentru ca țara să aibă un viitor”, a declarat șeful Guvernului de la Budapesta, într-o conferință de presă comună cu omologul său austriac, Christian Kern.

“De aceea, nu este nevoie de o politică europeană comună privind migranții: oricine are nevoie de migranți să-i ia, dar nu ni-i băgați nouă pe gât, noi nu avem nevoie de ei”, a subliniat Orban.

Liderul ungar a adăugat că “fiecare migrant reprezintă un risc pentru securitatea publică și de terorism”. “Pentru noi, migrația nu este o soluție, ci o problemă (…), nu este un medicament, ci o otravă, nu avem nevoie de ea și nu o vom înghiți”, a avertizat el.

Anterior, ministrul ungar al muncii a sugerat că Ungaria, care se confruntă cu o lipsă acută a forței de muncă în unele domenii, analizează posibilitatea de a permite unor migranți din afara UE să se angajeze în țară, la aproximativ un an după ce autoritățile de la Budapesta au decis să ridice garduri la frontiere pentru a ține la distanță valul de refugiați.

R.D.