14.3 C
București
miercuri, 27 octombrie 2021 - 19:04

Maşinile electrice, scutite de impozit în 2016

spot_img

Bucureştenii care au maşini electrice şi hibrid vor fi scutiţi de impozit anul viitor, potrivit hotărârii privind taxele şi impozitele locale în Capitală, adoptată joi de Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB).

Proiectul de hotărâre privind taxele şi impozitele locale în Capitală nu a prevăzut majorări, singura modificare fiind doar la impozitarea clădirilor, potrivit noului Cod fiscal.

Astfel, se estimează că impozitul pe locuinţă va fi cu aproximativ 25 la sută mai mare, a precizat Lenuţa Boncota, director al Direcţiei venituri din Primăria Capitalei.

Potrivit Codului fiscal, pentru clădiri cu destinaţie rezidenţială aflate în proprietatea persoanelor fizice impozitul rămâne 0,1 la sută din valoarea impozabilă, iar pentru clădiri cu destinaţie nerezidenţială aflate în proprietatea persoanelor fizice impozitul va fi de 0,2 la sută din valoarea impozabilă.

Persoanele juridice plătesc pentru clădirile cu destinaţie rezidenţială 0,2 la sută din valoarea impozabilă, iar pentru clădiri cu destinaţie nerezidenţială – 1,5 la sută din valoarea impozabilă, la fel ca în acest an.

Proprietarii de maşini electrice sau hibrid vor beneficia anul viitor de o scutire de 100 la sută.

În plus, în Bucureşti taxa hotelieră, de 1 la sută din tariful de cazare,  va fi folosită pentru promovarea turismului și își schimbă denumirea în “taxă de promovare a Bucureştiului”.