28.9 C
București
luni, 15 aprilie 2024 - 15:59
No menu items!

Masca eliminată de la 1 Iunie, pe plajă. Hotelurile deschise complet de la 1 august, dar numai pentru vaccinați

spot_img

Măsurile de relaxare vor fi aplicate în două etape: de la 1 Iunie și de la 1 August, a declarat premierul Florin Cîțu care se află azi la Constanța. La începutul lunii iunie va fi eliminată măsura portului măștii de protecție pe plajă.

„Cred că pentru 1 iunie putem vorbi deja de eliminarea purtatului măştii pe plajă. (…) aici este un consens. Am venit, bineînţeles, cu o condiţie: o distanţare pe plajă între şezlonguri, cu care industria este de acord. Dar cred că această condiţie minimă putem deja să o anunţăm: fără mască pe plajă începând de la 1 iunie”, a spus Cîţu.

Florin Cîțu a avut o întâlnire cu reprezentanții operatorilor economici de pe litoral pentru a stabili condițiile în care va lua startul sezonul estival. În cadrul discuțiilor, premierul a spus că este foarte posibilă redeschiderea restaurantelor și a hotelurilor la capacitate maximă, începând cu 1 august, dar numair pentru persoanele vaccinate.

Cîțu a spus că turiștii vor fi verificați cu ajutorul unei aplicații, în baza CNP-ului, dacă sunt sau nu vaccinați. Așa se va proceda și în cazul marilor evenimente care vor avea loc tot de la data de 1 august.