19.7 C
București
duminică, 20 iunie 2021 - 13:01

VIDEO. O Asociaţie care monitorizează carnivorele mari a postat o filmare de noapte cu un urs masiv. “Ar putea fi Arthur”

spot_img

Una dintre cele mai active asociaţii care monitorizează carnivorele mari şi fauna sălbatică, Asociaţia pentru Conservarea Diversităţii Biologice, a postat joi dimineaţă pe pagina de Facebook imagini cu un urs filmat cu camerele de monitorizare în zona Ojdula, locul în care ursul Arthur a fost împuşcat.

“Poate ca el este ARTHUR! Acest urs a fost filmat de camerele ACDB de monitorizare a faunei sălbatice la o mică distanţă de fondul de vânătoare Ojdula, locul în care ursul Arthur a fost împuşcat! Studiile noastre făcute în cadrul proiectelor de conservare a carnivorelor mari arătă ca teritoriile folosite de urşi sunt mult mai mari (peste 100 000 ha) ceea ce înseamnă că acel exemplar acoperea uşor întregul areal al Munţilor Vrancei!”

“Acum nu ne rămâne decât să sperăm că acest urs filmat de noi nu este Arthur şi că îl vom regăsi pe una din camerele noastre de monitorizare a faunei sălbatice din Munţii Vrancei!”, scriu reprezentanșii Asociației pe Facebook.

ACDB îi cere ministrului Mediului schimbarea legislației

“Până atunci însă cerem Ministerul Mediului să se aplece cu profesionalism asupra sistemului actual de acordare a derogărilor, să modifice şi să schimbe legislaţia neclară care permite astfel de situaţii şi mult mai vehement cerem transparenţizarea sistemului de management a carnivorelor mari şi aplicarea fără întârziere a celor două Planuri Naţionale de Acţiune pentru urs şi lup, care până în prezent au zăcut uitate şi nefolositoare între paginile Monitorului Oficial al României!”, se arată în postarea ACDB.