8.4 C
București
joi, 28 octombrie 2021 - 1:45

Masacrul Colectiv. CNA le recomandă televiziunilor să nu transmită imagini de la ceremoniile funerare ale victimelor

spot_img

Membrii Consiliului Național al Audiovizualului (CNA) au decis marți să le recomande televiziunilor să nu transmită imagini de la priveghi și de la ceremoniile funerare ale victimelor din clubul Colectiv.

“Au început să vină reclamații, se lucrează pe perioada respectivă și când vom avea gata monitorizarea va intra în ședință. Aș vrea să vă citesc un apel venit din partea familiilor lui Mihai Alexandru și Cătălinei Ioniță, victime ale tragediei din clubul Colectiv, care fac apel la decență și discreție, cerând reprezentanților instituțiilor publice mass-media, societății civile să respecte dreptul la intimitate al familiilor îndoliate”, a declarat vicepreședintele CNA Răsvan Popescu.

Familiile cer presei să se abțină de la a filma, transmite, prelua imagini de la priveghi și ceremoniile funerare ca o dovadă de respect în memoria celor decedați.

”O să vă rog să și urmăriți la monitorizare chestia aceasta”, a adăugat Popescu, citat de Agerpres.

La rândul său, Dorina Rusu, un alt membru CNA, a spus că a făcut o autosesizare privind modul în care a fost tratată tragedia.

”M-am uitat în primul rând ca telespectator, părinte, ca om normal, ceea ce am avut în vedere când am făcut această autosesizare nu a fost să amendez pe cineva neapărat, ci cred că este necesar să facem o analiză, să vedem cum s-au abordat lucrurile și mai ales pentru că eu cred că, dacă s-a întâmplat ceea ce s-a întâmplat, s-a întâmplat deoarece instituțiile din țara aceasta nu și-au făcut datoria așa cum trebuia”, a afirmat Dorina Rusu.