miercuri, 28 octombrie 2020 - 14:08

11 dintre victimele tragediei din Colectiv, înmormântate marți

Care este situația epidemiologică reală în Ilfov. Lista pe localități a ratei de infectare

Rata de infectare în județul Ilfov, transmisă public de Grupul de Comunicare Strategică, pe 26 octombrie, era de 1,86 la mia de locuitori, fiind...

Ion Cristoiu: Cei mai buni votanţi pentru PNL pe 6 decembrie sunt morţii. Mai dă unul din ăia morţi şi pe la PSD, să...

Publicistul Ion Cristoiu afirmă că discursul preşedintelui Iohannis, după întâlnirea de marţi cu responsabilii  şi specialiştii din sănătate, are un “ caracter sinistru”, unic...

PSD a cedat în fața PNL și a lui Iohannis bătălia pentru fixarea datei alegerilor

Prim-vicepreședintele PSD, Sorin Grindeanu, susține că PSD a pierdut majoritatea în Biroul permanent al Senatului din cauza dezertării senatorului Ion Ganea. Ca urmare a...

Săftoiu, despre candidații PNL: Chiulangii și oameni care au tăcut, dar „au știut să vorbească cu paltonul liderului”

Deputatul PNL Adriana Săftoiu, care nu mai candidează pentru un nou mandat, comentează, într-o postare pe Facebook, listele PNL pentru alegerile parlamentare, afirmând că...

claudiu_petre

Eroul de la Colectiv, Claudiu Petre, va fi înmormântat, marți. Surse apropiate familiei au precizat pentru Sursa Zilei că ceremonia va avea loc la Cimitirul Tudor Vladimirescu, de pe Șoseaua Antiaeriană.

Aceleași surse au arătat că familia lui Claudiu Petre a fost înștiințată că la înmormântare va fi prezent și un consilier prezidențial, președintele Klaus Iohannis invocând prezența în număr mare a jurnaliștilor drept scuză pentru a nu participa la funeralii.

Și Valentina Florea, tânăra de 27 de ani, care a murit în incendiul din clubul bucureştean Colectiv a ajuns luni acasă, la Galați, unde va fi înmormântată marți. Sute de oameni au fost alături de familia fetei în momentul în care cortegiul a sosit la biserica Vovidenia. Părinții și sora Valentinei au reușit cu greu să-și stăpânească durerea. Valentina absolvise Facultatea de Comunicare şi Relaţii Publice şi lucra la o firmă publicitate şi marketing din Capitală.

valentina-florea

Valentin Fieraru, în vârstă de 25 de ani, barman în Club Colectiv va fi înmormântat și el marți, în cimitirul din localitatea natală – localitatea Bilcești–Șelari din județul Argeș. Vineri seara, în momentul izbucnirii incendiului, tânărul se afla la serviciu și, din nefericire, și-a pierdut viața.

valentin_fieraru

Durerea părinților și a logodnicei lui, Teodora Vărășteanu, este uriașă. “Nu ne-a ajutat nimeni cu absolut nimic. Ne-am împrumutat ca să luăm sicriu. Să plătească vinovații, eu nu știu cine sunt vinovații, dar ei trebuie să plătească să nu se mai întample așa nenorocire”, a declarat Romeo Fieraru, tatăl lui Valentin.

Chitaristul trupei Goodbye to Gravity Vlad Țelea va fi înmormântat la Cimitirul Armenesc , marți, la ora 14.30.

vlad telea

Și chitaristul Mihai Alexandru, și iubita lui, Cătălina Ioniță, care-l însoțea în club în momentul izbucinirii incendiului, vor fi înmormântați tot marți.

catalina_mihai

Familiile celor doi tineri, victime ale tragediei din clubul Colectiv, au făcut un apel la decenţă şi discreţie, cerându-le reprezentanţilor instituţiilor publice, mass-media, societăţii civile şi persoanelor particulare să respecte dreptul la intimitate al familiilor îndoliate.

“Familiile lui Mihai Alexandru şi a Cătălinei Ioniţă, victime ale tragediei din clubul Colectiv, fac un apel la decenţă şi discreţie, cerându-le reprezentanţilor instituţiilor publice, mass-media, societăţii civile şi persoanelor particulare să respecte dreptul la intimitate al familiilor îndoliate. Familiile cer presei să se abţină de la a filma, transmite, prelua şi afişa imagini de la priveghi şi de la ceremoniile funerare, ca o dovadă de respect pentru memoria Cătălinei şi a lui Mihai, precum şi pentru durerea familiilor. Vă mulţumim pentru înţelegere!”, se arată în comunicatul de presă remis luni.

Carmen Oprița, Karina pentru prieteni, victimă a tragediei de la Colectiv, va fi înmormântată tot marți, la Câmpina.

Carmen-Irina-Karina-Oprita

Aseară, corpul neînsufleţit al tinerei care abia împlinise 24 de ani, a fost depus la Biserica Sfânta Paraschiva din Câmpina. Pentru că tânăra nu era căsătorită, familia a decis să păstreze tradiţia şi o va înmormânta îmbrăcată în rochie de mireasă. Karina a murit asfixiată de fumul degajat în timpul incendiului din Colectiv, în toaleta clubului, ţinând-o de mână pe cea mai bună prietenă a sa.

Fostul ziarist Nelu Tilie va fi înmormântat marți, în satul natal – Tudor Vladimirescu din comuna Salcia, județul Teleorman.

nelu_tilie

Fost ziarist la Tineretul liber, mare iubitor de rock, bărbatul de 47 de ani se afla chiar lângă scenă în momentul izbucnirii incendiului din Colectiv. Pentru cei care frecventau concertele de muzică rock, Tilie Nelu era o figură cunoscută. Rock-ul a fost marea pasiune a vieţii sale şi era nelipsit de la toate evenimentele de gen. ”A fost un suflet aparent simplu, dar atât de curat. Un om calm şi tonic. O dovadă vie că poţi trece peste multe lucruri în viaţă, fără să uiţi să zâmbeşti”, a spus unul dintre cei care l-au cunoscut pe Nelu Tilie pentru Adevărul.

Andrei Petru Bucă, tânărul arhitect brăilean care şi-a pierdut viaţa în incendiul de la clubul bucureştean “Colectiv”, va fi condus și el marți pe ultimul drum.

andrei_buca

Slujba de înmormântare este programată pentru ora 12.00 şi va fi oficiată de Înaltpreasfinţitul Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, potrivit familiei tânărului. Cortegiul funerar va porni apoi spre Cimitirul Radu Negru, acolo unde Andrei, singurul copil al familiei Bucă, îşi va dormi somnul de veci.

Și Mariana Ion – mamă a cinci copii care au rămas orfani – care ținea locul unei colege ca femeie de serviciu în clubul Colectiv, în momentul izbucnirii incendiului va fi înmormântată marți, la cimitirul Izvor, din Capitală.

O altă victimă a incendiului din clubul Colectiv, Liliana Gheorghe, va fi înmormântată marți la Tulcea. Trupul neînsufleţit a fost adus în satul natal şi depus la biserică, unde rudele şi localnicii au depus flori şi au plâns-o pe fata de doar 25 de ani.

liliana_gheorghe

Liliana Gheorghe terminase Facultatea de Limbi şi Literaturi Străine şi lucra în Capitală la o companie cunoscută.

Tânăra a rămas fără tată la vârsta de 13 ani, iar alături de ea erau mama, bolnavă de cancer, şi sora ei.

Liliana va fi înmormântată marți, iar la ceremonia funebră vor participa şi colegii ei de la Bucureşti, pentru a o conduce pe ultimul drum.

Nicoleta Baldovin, în vârstă de 25 de ani, una dintre victimele dispărute în urma incendiului din Clubul Colectiv, a fost înmormântată, luni (2 noiembrie), în localitatea natală – Dobrotești (Teleorman).

nicoleta-baldovin

Apelul șefei medicilor de familie către populație – cel mai important lucru de făcut și principala cauză a îmbolnăvirilor

Președinta Asociației Medicilor de Familie București, Sandra Alexiu, face un apel către toată populația îndemnând la întărirea legăturii cu propriul medic de familie, mai...

Valul 2 de COVID. Teamă generală de colaps al sistemelor de sănătate în Europa. Situația epidemiologică la zi

Al doilea val al pandemiei de COVID-19 se răspândește cu o agresivitate mai mare decât în primăvara acestui an în toată Europa și provoacă...

Cum vor fi tratați asimptomaticii. Noul ordin al lui Nelu Tătaru are și un chestionar pentru medicii de familie

Ministrul sănătății, Nelu Tătaru, a aprobat ordinul prin care pacienții cu COVID-19 fără simptome sau cu forme ușoare nu vor mai fi internați, ci...

Germania: Moș Crăciun aduce ”lockdown” și polițiști

Vlad Drăghicescu (corespondență specială) Andy Grote, ministru de interne în landul Hamburg, avertizează că autoritățile se vor asigura că regulile ce prevăd limitarea drastică întâlnirilor private...

Un maramureșan, violator de minore, ținta unei campanii de capturare a agresorilor sexuali în 19 țări

Ioan Grad, în vârstă de 56 de ani, a fost condamnat pentru răpirea și violarea a două adolescente, de 14 și 15 ani, în...