14.7 C
București
sâmbătă, 23 octombrie 2021 - 2:42

11 dintre victimele tragediei din Colectiv, înmormântate marți

spot_img

claudiu_petre

Eroul de la Colectiv, Claudiu Petre, va fi înmormântat, marți. Surse apropiate familiei au precizat pentru Sursa Zilei că ceremonia va avea loc la Cimitirul Tudor Vladimirescu, de pe Șoseaua Antiaeriană.

Aceleași surse au arătat că familia lui Claudiu Petre a fost înștiințată că la înmormântare va fi prezent și un consilier prezidențial, președintele Klaus Iohannis invocând prezența în număr mare a jurnaliștilor drept scuză pentru a nu participa la funeralii.

Și Valentina Florea, tânăra de 27 de ani, care a murit în incendiul din clubul bucureştean Colectiv a ajuns luni acasă, la Galați, unde va fi înmormântată marți. Sute de oameni au fost alături de familia fetei în momentul în care cortegiul a sosit la biserica Vovidenia. Părinții și sora Valentinei au reușit cu greu să-și stăpânească durerea. Valentina absolvise Facultatea de Comunicare şi Relaţii Publice şi lucra la o firmă publicitate şi marketing din Capitală.

valentina-florea

Valentin Fieraru, în vârstă de 25 de ani, barman în Club Colectiv va fi înmormântat și el marți, în cimitirul din localitatea natală – localitatea Bilcești–Șelari din județul Argeș. Vineri seara, în momentul izbucnirii incendiului, tânărul se afla la serviciu și, din nefericire, și-a pierdut viața.

valentin_fieraru

Durerea părinților și a logodnicei lui, Teodora Vărășteanu, este uriașă. “Nu ne-a ajutat nimeni cu absolut nimic. Ne-am împrumutat ca să luăm sicriu. Să plătească vinovații, eu nu știu cine sunt vinovații, dar ei trebuie să plătească să nu se mai întample așa nenorocire”, a declarat Romeo Fieraru, tatăl lui Valentin.

Chitaristul trupei Goodbye to Gravity Vlad Țelea va fi înmormântat la Cimitirul Armenesc , marți, la ora 14.30.

vlad telea

Și chitaristul Mihai Alexandru, și iubita lui, Cătălina Ioniță, care-l însoțea în club în momentul izbucinirii incendiului, vor fi înmormântați tot marți.

catalina_mihai

Familiile celor doi tineri, victime ale tragediei din clubul Colectiv, au făcut un apel la decenţă şi discreţie, cerându-le reprezentanţilor instituţiilor publice, mass-media, societăţii civile şi persoanelor particulare să respecte dreptul la intimitate al familiilor îndoliate.

“Familiile lui Mihai Alexandru şi a Cătălinei Ioniţă, victime ale tragediei din clubul Colectiv, fac un apel la decenţă şi discreţie, cerându-le reprezentanţilor instituţiilor publice, mass-media, societăţii civile şi persoanelor particulare să respecte dreptul la intimitate al familiilor îndoliate. Familiile cer presei să se abţină de la a filma, transmite, prelua şi afişa imagini de la priveghi şi de la ceremoniile funerare, ca o dovadă de respect pentru memoria Cătălinei şi a lui Mihai, precum şi pentru durerea familiilor. Vă mulţumim pentru înţelegere!”, se arată în comunicatul de presă remis luni.

Carmen Oprița, Karina pentru prieteni, victimă a tragediei de la Colectiv, va fi înmormântată tot marți, la Câmpina.

Carmen-Irina-Karina-Oprita

Aseară, corpul neînsufleţit al tinerei care abia împlinise 24 de ani, a fost depus la Biserica Sfânta Paraschiva din Câmpina. Pentru că tânăra nu era căsătorită, familia a decis să păstreze tradiţia şi o va înmormânta îmbrăcată în rochie de mireasă. Karina a murit asfixiată de fumul degajat în timpul incendiului din Colectiv, în toaleta clubului, ţinând-o de mână pe cea mai bună prietenă a sa.

Fostul ziarist Nelu Tilie va fi înmormântat marți, în satul natal – Tudor Vladimirescu din comuna Salcia, județul Teleorman.

nelu_tilie

Fost ziarist la Tineretul liber, mare iubitor de rock, bărbatul de 47 de ani se afla chiar lângă scenă în momentul izbucnirii incendiului din Colectiv. Pentru cei care frecventau concertele de muzică rock, Tilie Nelu era o figură cunoscută. Rock-ul a fost marea pasiune a vieţii sale şi era nelipsit de la toate evenimentele de gen. ”A fost un suflet aparent simplu, dar atât de curat. Un om calm şi tonic. O dovadă vie că poţi trece peste multe lucruri în viaţă, fără să uiţi să zâmbeşti”, a spus unul dintre cei care l-au cunoscut pe Nelu Tilie pentru Adevărul.

Andrei Petru Bucă, tânărul arhitect brăilean care şi-a pierdut viaţa în incendiul de la clubul bucureştean “Colectiv”, va fi condus și el marți pe ultimul drum.

andrei_buca

Slujba de înmormântare este programată pentru ora 12.00 şi va fi oficiată de Înaltpreasfinţitul Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, potrivit familiei tânărului. Cortegiul funerar va porni apoi spre Cimitirul Radu Negru, acolo unde Andrei, singurul copil al familiei Bucă, îşi va dormi somnul de veci.

Și Mariana Ion – mamă a cinci copii care au rămas orfani – care ținea locul unei colege ca femeie de serviciu în clubul Colectiv, în momentul izbucnirii incendiului va fi înmormântată marți, la cimitirul Izvor, din Capitală.

O altă victimă a incendiului din clubul Colectiv, Liliana Gheorghe, va fi înmormântată marți la Tulcea. Trupul neînsufleţit a fost adus în satul natal şi depus la biserică, unde rudele şi localnicii au depus flori şi au plâns-o pe fata de doar 25 de ani.

liliana_gheorghe

Liliana Gheorghe terminase Facultatea de Limbi şi Literaturi Străine şi lucra în Capitală la o companie cunoscută.

Tânăra a rămas fără tată la vârsta de 13 ani, iar alături de ea erau mama, bolnavă de cancer, şi sora ei.

Liliana va fi înmormântată marți, iar la ceremonia funebră vor participa şi colegii ei de la Bucureşti, pentru a o conduce pe ultimul drum.

Nicoleta Baldovin, în vârstă de 25 de ani, una dintre victimele dispărute în urma incendiului din Clubul Colectiv, a fost înmormântată, luni (2 noiembrie), în localitatea natală – Dobrotești (Teleorman).

nicoleta-baldovin