20.9 C
București
sâmbătă, 23 octombrie 2021 - 15:36

Masacrul Colectiv. Care este starea răniților

spot_img

Nu mai puțin de 39 de persoane rănite în clubul Colectiv sunt internate marți în spitalele bucureștene. Dintre acestea, 10 se află în stare critică și gravă, potrivit datelor centralizate de Ministerul Sănătății.

Astfel, la Spitalul de Arși sunt internați 11 pacienți, la Spitalul Bagdasar Arseni – 9 pacienți, la Spitalul Grigore Alexandrescu – 5 pacienți, la Spitalul Elias – 3 pacienți, la Spitalul Militar Central – 4 pacienți, la Spitalul de Urgență din București – 3 pacienți, la Spitalul Universitar- 2, la Spitalul Dimitrie Gerota – 1, Spitalul CC Iliescu – un pacient.

“Până în prezent au fost externate 42 de persoane care au primit îngrijiri medicale în unitățile sanitare din țară. Un număr de 39 de persoane au fost transferate în unități sanitare din străinătate”, precizează MS.

Potrivit centralizatorului, în Austria au fost transferate 4 persoane, dintre care una a decedat, iar 3 sunt în stare stabilă, în Belgia- 8 răniți, aflați acum în stare stabilă, 5 dintre ei au făcut progrese punctuale, în Oland – 8 persoane transferate, dintre care două au decedat, iar celelalte 6 sunt în stare stabilă, Franța – un transfer care s-a soldat cu decesul pacientului. În Germania au ajuns 5 răniți, dar au fost înregistrate două decese. În Marea Britanie au fost transferate 9 persoane, dintre care 3 au decedat, iar 6 sunt în stare stabilă, în Norvegia – o persoană aflată în stare stabilă, în Israel – 3 răniți, dintre care unul a decedat, iar doi sunt în stare stabilă.