4.4 C
București
marți, 30 noiembrie 2021 - 15:03
No menu items!

Marea Britanie, în pragul unui nou lockdown (Presa internațională)

spot_img

Anglia ar putea intra într-un al doilea blocaj național în zilele următoare. Un consilier științific al guvernului britanic a avertizat sâmbătă că „pandemia e în revoltă” și urmează să fie anunțate măsuri de blocare pentru cel puțin o lună.

Premierul britanic Boris Johnson ar putea anunța un nou blocaj pentru Anglia la o conferință de presă de luni, potrivit unor surse de rang înalt citate de ziarul britanic The Times. Un consilier al guvernului britanic, care a cerut să nu fie numit, a declarat pentru CNN că rapoartele sunt adevărate.

Măsurile, care includ închiderea tuturor, cu excepția magazinelor și școlilor esențiale, vor intra în vigoare de miercuri, a relatat The Times.

CNN a luat legătura cu biroul de presă din Downing Street, care a confirmat conferința de presă de luni, dar a declarat că știrile despre blocarea națională sunt speculații.

Johnson a spus anterior că vrea „să evite mizeria unui alt blocaj”, dar nu a exclus-o.

Calum Semple, membru al grupului științific consultativ pentru situații de urgență (SAGE) al guvernului și consultant pediatru respirator, a declarat că sunt necesare restricții mai stricte pentru a încetini răspândirea virusului. “Este o creștere ușor mai lentă decât în ​​primăvară, dar, ca un super-petrolier, se mișcă cu adevărat acum“, a declarat el sâmbătă pentru BBC Radio 4. Semple a spus că au existat mult mai multe cazuri, în special la femeile mai tinere cu vârste cuprinse între 20 și 40 de ani, „pentru că sunt expuse în comerțul cu amănuntul, în ospitalitate și în anumite medii educaționale”.
“Spre deosebire de primul val în care am avut un blocaj național care a protejat zone imense ale societății, acest focar este acum revoltat în toate grupele de vârstă”.
Oamenii de știință de vârf avertizează de săptămâni întregi că ar fi nevoie de un alt blocaj în Anglia în locul sistemului actual de „nivel” localizat.