25.7 C
București
duminică, 26 mai 2024 - 15:58
No menu items!

Marți, 10 iunie, prima zi de caniculă

spot_img

Marți este cea mai călduroasă zi din acest an, cu temperaturi de 35 de grade Celsius şi radiaţii ultraviolete periculoase.

canicula

Starea de caniculă va fi atinsă, izolat, în Câmpia de Vest, unde cele mai ridicate temperaturi vor ajunge la pragul de 35 de grade.

BUCUREȘTI – Şi bucurestenii vor avea parte de o zi călduroasă, cu temperaturi maxime ce vor atinge 32-33 de grade.

După-amiază, norii îşi vor face apariţia în zonele montane şi submontane, precum şi în Transilvania. Spre seară, însă, vor fi averse în regiunile de est şi sud-est. Ploile vor fi însoţite de descărcări electrice, intensificări ale vântului şi, izolat, grindină.

LA MUNTE – Valorile termice depăşesc 20 de grade în aproape toate staţiunile şi se vor opri la 26 de grade la Stana de Vale. Totuşi, în a două parte a zilei, apar norii de furtună, care vor lăsa din loc în loc averse, însoţite de tunete, fulgere şi vânt mai nervos.

LA MARE – Vremea este bună de plajă. Maximele pornesc de la 26 de grade în sudul litoralului şi ating 29 de grade în staţiunile din nord. În apă vor fi în jur de 21 de grade Celsius. După lăsarea serii, cresc şansele pentru ploi de scurtă durată, descărcări electrice şi vânt intens.

De mâine circulaţia aerului se va orienta din sector nordic, ceea ce înseamnă un aport de aer mai rece.

Aşadar, în zilele următoare atmosfera se va răcori treptat, astfel încât vineri temperaturile maxime nu mai trec de 30 de grade în nicio regiune. Din peisaj nu vor lipsi fenomenele de instabilitate, care îşi fac apariţia mai ales în cursul după-amiezelor de mâine, dar şi de vineri. Vizate de furtuni vor fi în special sudul şi centrul teritoriului.

S.M.