3 C
București
sâmbătă, 27 noiembrie 2021 - 5:05
No menu items!

Managerul de la „Marius Nasta” cere testare masivă în București:”Nu cunoaștem amploarea pandemiei”

spot_img

Managerul Institutului „Marius Nasta”, medicul Beatrice Mahler, a declarat că testarea rapidă și masivă este absolut necesară, cel puțin în București, unde cifrele COVID-19 au explodat.

„Eu cred că în acest moment trebuie să alegem testarea masivă și cred că asta ar fi o soluție pentru tot Bucureștiul, cu teste rapide să facem un screening al populației. Dacă vreți, și la intrarea în magazinele mari, pentru că trebuie să facem testare cât mai mult în acest moment, pentru ca persoanele depistate pozitiv să rămână la domiciliu, să fie izolate și abia apoi politicul să decidă care este momentul de introducere al certificatului verde. Acum, atenția trebuie să fie îndreptată către cetățean și soluția pentru el este testarea, iar în momentul în care avem un val pandemic de așa amploare, testarea gratuită este obligatorie pentru a pune capăt acestor pierderi de vieți masive”, a precizat Beatrice Mahler.

Medicul avertizează că vaccinarea și carantinarea nu vor avea efectul scontat pe termen scurt, fără testare masivă.

„Noi trebuie să depistăm persoanele pozitive, care trebuie să rămână la domiciliu, pentru a nu transmite mai departe. Trebuie să întrerupem lanțul acesta de transmitere. Carantinarea întrerupe lanțul de transmitere și este binevenită, dar fără o testare, vom avea iluzia că vom rămâne la 16.000 de cazuri, când ele, de fapt, sunt mult mai multe și astfel, nu cunoaștem amploarea pandemiei”, a mai transmis medicul.

Managerul de la „Marius Nasta” menționează că autoritățile ar trebui să amenajeze puncte de testare rapidă, de urgență:„Eu cred că accesibilitatea testării trebuie să fie modificată. Cum se fac zone mobile de vaccinare, același lucru putem face și pentru zona de testare. Probabil că trebuie să mergem noi pentru oameni, pentru că unii au reținere de a merge în spitale”, a mai spus Mahler.

                                                                                                                   Adina Silav