19.2 C
București
duminică, 29 mai 2022 - 0:06
No menu items!

Mamă suedeză traumatizată de pierderea unui copil, îl ține pe al doilea 30 de ani închis în casă

spot_img

Un bărbat în vârstă de 41 de ani a fost găsit închis într-un apartament dintr-un oraș apropiat capitalei Stockholm, după ce mama sa în vârstă de 70 de ani a fost internată în spital. Bărbatul nu părăsise de zeci de ani incinta, nu putea sta în picioare, ii lipseau majoritatea dinților și nu părea să poată comunica verbal, relatează The Guardian.

Emma Olsson, procurorul responsabil cu ancheta preliminară, a declarat că septuagenara care neagă orice acțiune greșită, a fost reținută sub suspiciunea de detenție ilegală și vătămare corporală gravă.

Potrivit ziarului Expressen, bărbatul a fost găsit de o rudă care a intrat în apartamentul descuiat, în municipiul Haninge, la aproximativ 12 mile sud de capitala Suediei, duminică seara, după ce a aflat că mama a fost ea însăși internată la spital.

Ruda a spus că a spus autorităților în urmă cu 20 de ani că bănuia că femeia „controlează în totalitate viața fiului ei”, dar nu au fost luate măsuri oficiale, iar alți membri ai familiei au îndemnat-o să nu provoace probleme.

„Dar mi-am dat seama că el era încă acolo și trebuie să-i fie frică”, a spus femeia ziarului. „Am împins ușa și am strigat salut. Mirosea a urină, murdărie și praf. Mirosea a putred. Nimeni nu părea să fi făcut curățenie de mulți ani.

Își împinse drumul printre grămezi de gunoi până la bucătărie, unde îl găsi pe bărbatul așezat într-un colț. „L-am văzut în lumina de la un felinar de afară”, a spus ea. „La început, i-am văzut doar picioarele … Arătau groaznic. Totul până la genunchi era doar răni.”

Apropiata a spus că bărbatul cu greu poate sta în picioare, îi lipsea majoritatea dinților și vorbirea îi era neclară. „A vorbit foarte repede și puțin incoerent, dar nu i-a fost frică de mine”, a spus ea. „Sunt șocată, dar sunt recunoscătoare că a primit ajutor și va supraviețui”.

Radiodifuzorul de stat SVT a raportat că femeia a pierdut un copil mai devreme la o vârstă fragedă și i-a dat noului său fiu același nume, devenind ulterior „supra-protectoare”. Ziarul Aftonbladet a relatat că băiatul a fost scos de la școală când avea 12 sau 13 ani.

„Ea i-a furat viața și a manipulat oamenii din jurul ei pentru a-i păstra secretul … a fost rău dezamăgit de toată societatea”, a spus ruda care și-a păstrat anonimatul pentru Aftonbladet, un jurnal suedez preluat de The Guardian.