27.4 C
București
joi, 30 iunie 2022 - 22:36
No menu items!

Atac mortal cu mașină, într-o zonă pietonală din Trier/Germania

spot_img

”Mai multe persoane” au fost ucise , iar alte 15 au fost rănite, marţi, de o maşină, într-o zonă pietonală din oraşul german Trier (vest), a anunţat poliţia, după ce a anunţat mai întâi cel puţin doi morţi, într-un context de temeri de atentate, relatează AFP.

Cel puțin două persoane au fost ucise și peste 15 au fost rănite după ce o mașină a intrat în mulțime într-o zonă pietonală din orașul Trier din vestul Germaniei, spun oficialii.

Șoferul, un bărbat local de 51 de ani, a fost arestat, spun polițiștii.

Primarul orașului a descris scena ca fiind „oribilă” și a spus că printre victime se numără și o fată.

Circumstanțele incidentului nu sunt încă clare. Poliția a spus oamenilor să evite zona.

Martorii au spus că oamenii au țipat în panică, iar unii au fost aruncați în aer în timp ce un SUV cu viteză mare circula prin strada pietonală Fleischstrasse, lângă faimoasa poartă romană a orașului, Porta Nigra.

Un târg de Crăciun care se desfășoară de obicei în zonă a fost anulat anul acesta din cauza pandemiei Covid-19, dar magazinele erau deschise. Străzile au fost înconjurate.

Incidentul s-a petrecut în jurul orei locale 13:45 (12:45 GMT), iar suspectul a condus 1 km (0,62 mile) înainte de a fi oprit de o mașină de poliție, a declarat purtătorul de cuvânt al poliției din Trier, Karl-Peter Jochem.

Filmările postate pe rețelele de socializare au arătat că presupusul șofer deținut de mai mulți ofițeri lângă mașina avariată.

Poliția l-a interogat pe suspect, care era singur, iar pericolul „s-a terminat”, a spus oficialul. „În ceea ce privește motivul bărbatului, nu putem spune încă nimic”, a adăugat el.