6.2 C
București
joi, 28 octombrie 2021 - 9:22

Mai mulți polițiști și jandarmi în stradă, de Florii și de Paști

spot_img

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) va lua măsuri suplimentare de creștere a nivelului de siguranță a cetățenilor prin implicarea unor efective sporite de Poliție și Jandarmerie în misiunile de asigurare a ordinii publice. Decizia a fost anunțată miercuri, de ministrul afacerilor interne Petre Tobă, la ședința de evaluare a acțiunilor prioritare ale MAI pentru următoarea perioadă.

Reprezentanții MAI au precizat, miercuri, într-un comunicat de presă, că ministrul afacerilor interne, Petre Tobă, “a evaluat stadiul desfășurării acțiunilor prioritare ale MAI din perioada imediat următoare, respectiv: asigurarea ordinii publice pe perioada sărbătorii Floriilor și a Paștelui Ortodox, derularea în bune condiții a examenelor pentru ocuparea posturilor din sursă externă și acțiunile organizatorice ocazionate de începerea campaniei electorale pentru alegerile locale”.

„Având în vedere că sărbătoarea Paștelui Ortodox coincide cu ziua de 1 mai, Ministerul Afacerilor Interne va lua măsuri suplimentare de creștere a nivelului de siguranță a cetățenilor prin implicarea unor efective sporite de Poliție și Jandarmerie în misiunile de asigurare a ordinii publice”, se precizează în comunicatul MAI.

În plus, pentru prevenirea comercializării de produse alimentare contrafăcute și combaterea evaziunii fiscale, Poliția Română va intensifica controalele la agenții economici și în zonele comerciale.

Structurile ISU au în derulare acțiuni de control preventiv atât la lăcașurile de cult, dar și la hotelurile și zonele de cazare din stațiunile turistice.

Potrivit planului de măsuri aprobat de conducerea MAI, Poliția de Frontieră este pregătită să gestioneze un număr mare de români care se așteaptă să tranziteze frontiera, în acest sens urmând să fie actualizate aplicațiile electronice de informare a cetățenilor privind timpii de staționare în punctele de trecere a frontierei.

“În ceea ce privește derularea concursurilor pentru încadrarea din sursă externă, acestea se află în faza probelor eliminatorii, urmând ca probele teoretice să aibă loc la jumătatea lunii mai a.c.”, au mai arătat oficialii MAI.

Cât privește stadiul măsurilor de pregătire a desfășurării alegerilor locale, activitățile aflate în sarcina MAI, conform calendarului electoral, sunt în grafic. “În paralel cu activitățile organizatorice, MAI pregătește o campanie de informare a cetățenilor pentru respectarea legislației electorale, campania de informare urmând a demara începând cu data de 6 mai”, se mai precizează în comunicatul de presă.

R.D.