11.4 C
București
duminică, 24 octombrie 2021 - 22:43

Cătălin Predoiu, candidatul PNL la Primăria Capitalei în locul lui Marian Munteanu / UPDATE

spot_img
  • UPDATE

Cătălin Predoiu este noul candidat al PNL la Primăria Capitalei, după cum anunța Sursa Zilei în urmă cu câteva ore. Anunțul oficial a fost făcut, miercuri seara, într-o conferință de presă, de liderii liberali.

PNL a decis miercuri să-l retragă pe Marian Munteanu din cursa pentru Primăria Capitalei, acesta fiind cel de-al treilea candidat la care renunţă formaţiunea liberală, la doar o săptămână de la desemnarea lui.

Marian Munteanu a declarat că, în urma discuţiilor cu liderii PNL şi ca urmare a tensiunilor interne, a decis să se retragă din cursa electorală, pentru a nu afecta “unitatea echipei” PNL pe Bucureşti.

“În momentul în care această echipă este pusă în primejdie, datoria mea este să acţionez în aşa fel încât să nu contribui la adâncirea unor disensiuni. Am avut discuţi cu liderii partidului cu reprezentanţii din sectoare, în ultimele 2 zile. Din păcate a fost dificil să identificăm o formulă de unitate. (..) În consecinţă, am consimţit în urma acestor discuţii să îmi retrag candidatura”, a afirmat Munteanu, în deschiderea conferinței de presă.

Marian Munteanu ar putea fi înlocuit de Cătălin Predoiu în lupta pentru Primăria Capitalei. Aceasta este varianta avansată de mai multe voci din PNL, după discuțiile purtate în ședința de urgență a conducerii partidului, care a început miercuri, la ora 15.00 și la care participă co-președinții PNL Alina Gorghiu și Vasile Blaga, dar și Cătălin Predoiu – președintele PNL București și  Cristian Bușoi, fostul candidat PNL la Primăria Bucureștiului.

Liderii PNL au anunțat că ar urma să susțină o conferință de presă, la finalul acestei ședințe, la ora 18.00. 

Marian Munteanu a sosit și el la sediul PNL puțin după ora 16.00. Munteanu a declarat, răspunzând întrebărilor jurnaliștilor, că tot ce s-a spus despre el în ultimele zile este fals și că așteaptă să afle care este decizia conducerii PNL în legătură cu candidatura sa. El a adăugat că, personal, ar dori să meargă mai departe, însă, întrebat ce va face dacă i se va cere să renunțe la candidatură, a replicat: “Ei, asta e altceva, e cu totul altă discuție! (…)Vom vedea ce decizie se va lua”.

Discuţiile privind susţinerea în continuare sau nu a lui Marian Munteanu au pornit după ce mai multe voci din interiorul PNL au contestat desemnarea acestuia în cursa electorală.

Și marţi seara a fost convocată o şedinţă extraordinară la care au fost chemaţi şi candidaţii PNL pentru Bucureşti, surse liberale precizând pentru Mediafax că formaţiunea ia în calcul retragerea candidaturii lui Marian Munteanu, contestată de mai multe ONG-uri, dar şi de voci liberale şi chiar de către doi dintre candidaţii PNL la primăriile de sector – Ovidiu Raeţchi şi Razvan Mironescu – care au anunţat că nu vor face campanie alături de candidatul pentru Primăria Capitalei.

Mai mult, pe 18 aprilie, PNL a depus la Consiliul Național pentru Studierea Arhivelor Securității (CNSAS) o cerere de verificare a lui Marian Munteanu.

CNSAS trebuie să comunice dacă Marian Munteanu a fost sau nu lucrător sau colaborator al Securității.

Societatea Academică Română și România Curată au făcut un demers similar miercuri, după ce au apărut informații în presă referitoare la o posibilă colaborare a lui Marian Munteanu cu Securitatea, iar candidatul PNL nu a semnat declarația de integritate pe care toți candidați la alegerile locale ar trebui să o semneze. Semnatarii acestei declarații își asumă, pe propria răspundere, că nu au fost colaboratori ai Securității.

Raluca Dan