10.8 C
București
joi, 21 octombrie 2021 - 2:23

Mai mulți jihadiști, arestați în Italia: “Pregăteau atentate la Vatican și la Roma”

spot_img

Autoritățile italiene au arestat joi dimineața patru persoane bănuite că intenționau să comită atacuri teroriste în Italia și să plece în Siria pentru a se alătura jihadiștilor, a anunțat Parchetul din Milano, citat de AFP.

Suspecții – un cuplu și alți doi bărbați – aveau cel mai probabil în plan un atentat la Roma, oraș considerat de ei “un loc de referință pentru toți creștinii”, a declarat, într-o conferință de presă procurorul din Milano, Maurizio Romanelli.

Potrivit cotidianului “La Repubblica”, cei retinuți sunt Moutaharrik Abderrahim (24 de ani), luptător de kickboxer, soția acestuia, Bencharki Salma (26 de ani), Abderrahmane Khachia (33 de ani)- fratele unui jihadist ucis în Siria și Wafa Koraichi (24 de ani) –  fratele lui Mohamed Koraichi (31 de ani) care se află deja în Siria alături de soția sa, Alice Brignoli (39 de ani).

Cuplul de italieni dorea ca apoi să plece în Siria, împreună cu cei doi copii ai lor, în vârstă de 2 și 4 ani. Lor li s-a alăturat un marocan în vârstă de 23 de ani, fratele unui alt suspect de terorism expulzat din Italia în ianuarie anul trecut. Un al doilea marocan a fost și el arestat.

Toți sunt suspectați de “participare la o asociere având ca obiectiv terorismul internațional”, a precizat procurorul italian. Ei se aflau, de asemenea, în contact cu un alt cuplu, care a plecat în luna februarie pentru a se alătura combatanților jihadiști în Siria sau Irak, unde și-au luat și cei trei copii. Potrivit primelor indicii, acest al doilea cuplu ar fi format dintr-o italiancă, pe nume Alice, care s-a convertit la islam cu opt ani în urmă și un imigrant marocan, Mohamed Koraichi, care lucra în Italia ca sudor. Acesta din urmă a cerut din Siria cuplului arestat joi să “acționeze oricum și oriunde” pentru “a lovi statul italian”.

R.D.