10 C
București
duminică, 28 februarie 2021 - 12:04

Lui Vlad Voiculescu îi place CASH-ul. Ce venituri și-a trecut în declarația de avere

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, și-a publicat, pe 5 februarie, declarația de avere, completată cu o zi înainte, pe 4 februarie, când presa a observat că este singurul ministru care nu și-a îndeplinit această obligație. Chiar dacă nu a trecut NICIUN venit îanintea celui de la Ministerul Sănătății, Vlad Voiculescu stă bine cu banii. Liderul PLUS deține peste 50.000 lei cash, plus bani în conturi.

Vlad Voiculescu și-a trecut în declarația de avere, la rubrica “Active financiare” 2 conturi și 2 depozite bancare, câte unul în Euro și altul în lei. Dacă în depozitul în Euro are peste 31.000 E, cel în lei e mai sărac, cu 84 lei. Conturile bancare sunt exact invers – cel în lei are peste 52.000 lei, iar cel în moneda euro – doar 221 euro.

Ministrul Sănătății are, însă, bani de buzunar. Nu mai puțin de vreo 50.000 de lei, dacă nu chiar mai mult. Ar avea, să zicem, bani să-și cumpere vreo 25 de trotinete electrice. Dar nu asta e important, ce își cumpără Vlad Voiculescu cu banii lui, ci cum îi ține – la ciorap, sub saltea, cum se spune în popor. Tânărul ministru a scris în declarația sa de avere că deține CASH 9.400 Euro, 2.000 USD și 2.500 Lei.

O ultimă întrebare care apare din declarația sa de avere este cea legată de venituri. La această rubrică, Vlad Voiculescu a trecut doar Ministerul Sănătății, cu puțin peste 3.000 de lei. E declarația de avere la numirea în funcție, astfel că este posibil ca la cea de la termenul ANI, privind veniturile din anul fiscal precedent, să aflăm și această informație.

În declarația de interese, Vlad Voiculescu a notat că este membru fondator, dar fără venituri, voluntar, la 5 asociații și ONG-uri.

Emanuel Stan