3 C
București
sâmbătă, 27 noiembrie 2021 - 4:56
No menu items!

Ludovic Orban votează USR la guvernare

spot_img

Ludovic Orban a anunțat, miercuri dimineață, că cei 14 parlamentari care s-au dezafiliat din PNL după demisia lui de la șefia Camerei Deputaților vor să voteze pentru intrarea USR la guvernare, alături de PNL și UDMR. Orban a fost ferm spunând că în niciun caz deputații și senatorii din grupul său nu vor vota pentru un guvern cu PSD.

Ludovic Orban a declarat miercuri că el și cei 14 parlamentari care au demisionat din grupul PNL consideră că singura soluție de guvernare este refacerea coaliției de centru dreapta.

”Dezmint speculațiile lansate de manipulatori din echipa lui Cîțu, care încearcă să acrediteze faptul că nu se mai poate face coaliția din cauza parlamentarilor plecați din grupul PNL. Am discutat cu ei, decizia noastră e clară: nu vom vota un guvern PNL – PSD”, a adăugat fostul președinte al PNL. 

Orban a mai criticat atitudinea conducerii PNL care a decis să se concentreze pe formarea unei majorităţi pe care să o prezinte preşedintelui Iohannis, fără să mai nominalizeze clar un nume de premier din partea partidului.

„Klaus Iohannis a declarat de multe ori că așteaptă propunerile partidelor. Sigur, nu suntem atât de naivi încât să nu înțelegem faptul că la ora actuală nu mai există foruri statutare în conducerea PNL. Singur for statutar de conducere este președintele României, care dă ordine slugilor sale din conducerea PNL. Păi cum putem să ne așezăm la masa discuțiilor, când noi nu știm despre ce premier este vorba? Pot vorbi despre refacerea coaliției și să mă trezesc cu Iohannis că îl desemnează pe Cîțu sau Rareș Bogdan sau pe altă cine știe ce creatură?”, a mai spus Ludovic Orban, la Parlament.

Până miercuri dimineață, 14 deputați și senatori au părăsit grupurile PNL din Parlament, dar au rămas parlamentari neafiliați. Calculele arată că PNL cu USR și UDMR, fără parlamentarii lui Orban, ar avea până în acest moment 224 de voturi, necesaryul pentru trecerea unui guvern fiind de 234 de voturi. Rămâne așadar, pentru actuala conducere a PNL să se bazeze, pentru cele 10 voturi lipsă, ori pe parlamentarii lui Orban, ori pe voturile Minorităților, care au 18 mandate în Parlament.

Marilena Nedelcu