18.9 C
București
duminică, 14 aprilie 2024 - 1:41
No menu items!

Ludovic Orban susține că, dacă va fi reales președinte al PNL, va reface coaliția în cel mult 48 de ore

spot_img

Ludovic Orban, președinte PNL și candidat pentru un nou mandat, a declarat că, dacă va câștiga congresul din 25 septembrie, reface coaliția în ”maxim 48 de ore.”

Preşedintele PNL consideră că singura soluţie pentru depăşirea crizei politice este refacerea coaliţiei de guvernare formate după alegerile parlamentare.

”Dacă voi câștiga Congresul PNL, refac coaliția în maxim 48 de ore”, a precizat Ludovic Orban, la B1 TV, amintind că cei care l-au dorit pe Florin Cîțu premier după alegerile generale din decembrie sunt chiar partenerii de coaliție de la USR PLUS.

Întrebat ce se va întâmpla dacă președintele Klaus Iohannis refuză să îl desemneze premier, președintele PNL a spus: ”Cum să refuze? Președintele României m-a desemnat prim-ministru de trei ori, inclusiv la negocierea pe care am avut-o după alegerile din decembrie, după blocajul din primele șase zile, dacă vă aduceți aminte, am venit cu a doua formulă, cu doi candidați posibili de prim-ministru, Ludovic Orban sau Florin Cîțu, și până la urmă cei care au luat decizia, și-au exprimat preferința și au impus premierul Cîțu au fost cei de la USR PLUS”.

Orban a mai spus că, în condiţiile în care Florin Cîţu râmâne la putere, o face „din mila PSD” şi pe baza sprijinului netransparent al acestui partid.

                                                                                                                  Adina Silav